Acer introduceert DaaS-oplossing voor bedrijven

14-12-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Acer introduceert DaaS-oplossing voor bedrijven

Acer introduceert Acer DaaS (Device as a Service): een geheel nieuwe benadering van IT-beheer die de inkoop van apparatuur en software aanzienlijk eenvoudiger maakt. IT managers kunnen via de Acer DaaS-website verschillende hardware-, service- en softwareoplossingen inkopen tegen een vast, maandelijks of driemaandelijks tarief voor een periode van 18 tot 48 maanden. Acer DaaS biedt IT inkopers de mogelijkheid om een eigen pakket samen te stellen dat eenvoudig op te schalen is en transparantie biedt door vaste, voorspelbare kosten.

Bij het opzetten van de IT-infrastructuur is eenvoud en overzicht belangrijk. Zelfs in kleinere bedrijven gebruiken medewerkers gedurende de dag soms twee of drie laptops, tablets of smartphones. Al die eindpunten maken het moeilijk voor IT-afdelingen om onderhoudsproblemen op te lossen en patches en applicatie-updates te installeren, zeker als werknemers op verschillende locaties werken. Acer DaaS maakt daar een einde aan de door de nieuwste oplossingen te bieden die eenvoudig te inventariseren en te beheren zijn via één online console.

Veel bedrijven vinden het lastig om de IT-gebruikskosten in te schatten. Acer DaaS lost dit probleem op door hardware-, service-, software- en opslagoplossingen aan te bieden in één eenvoudig, voorspelbaar betalingsplan waarmee ondernemingen kapitaalinvesteringen om kunnen zetten in bedrijfskosten. Dat geeft ondernemingen meer ruimte voor investeringen en overzicht in budgetbeheer.

Acer DaaS biedt veel voordelen op het gebied van IT. Het ontzorgt IT managers door een feilloze werking van de apparatuur te bewerkstelligen gedurende de contractperiode. Zo zorgt Acer Daas voor het testen, updaten en configureren van de apparaten voorgaand aan de levering, biedt het toegewijde in-house service bij reparaties en worden na retourname aan het einde van het abonnement eventuele gegevens gewist, waardoor bedrijfsgegevens vertrouwelijk blijven.

Acer DaaS is volledig schaalbaar, geschikt voor bedrijven van alle soorten en maten en voorzien van Acers geavanceerde Chrome devices, Google Workspace, veilige cloudopslag en direct contact met Acers bekroonde in-house supportnetwerk, evenals een toegewezen implementatieadviseur van Google voor ondersteuning bij de configuratie, datamigratie en ingebruikname.

Acer DaaS-oplossingen zijn nu beschikbaar op Google-platforms, maar kunnen op verzoek ook met Windows worden ontwikkeld.

Geavanceerde hardware
Acer DaaS biedt een breed scala toonaangevende Chrome OS-apparaten, inclusief laptops, desktops en all-in-one systemen met Intel® Core™-processoren. Hiermee laden bedrijfskritieke apps en graphics sneller en kunnen zware verwerkingstaken tegelijkertijd en zonder vertraging worden uitgevoerd.

Google Workspace
Google Workspace is een veilig, cloudgebaseerd productiviteitsprogramma dat bedrijven van alle mogelijkheden voorziet om het werk gedaan te krijgen. Zo hebben bedrijven minder tijd nodig voor beheer en kunnen ze zich richten op het uitvoeren van taken. Het biedt bedrijven een eenvoudige manier om te creëren, te communiceren en samen te werken.

Veilige cloudopslag
Acer DaaS is voorzien van de flexibele, cloudgebaseerde opslagoplossingen van Google, inclusief een centrale administratie en gegevensverliespreventie. Hierdoor zijn bedrijven van alle soorten en maten altijd voorzien van voldoende ruimte voor de opslag, de toegang en het delen van bestanden op één veilige plek.

Service en support
Het bekroonde servicenetwerk van Acer biedt in-house ondersteuning via het call en repair center. De in-house ondersteuning zorgt ervoor dat vraagstukken en andere kwesties effectief en efficiënt worden opgelost. Bedrijven zijn devices hierdoor minder lang kwijt. De Google Delight Migration Service* staat bedrijven bij in het plannings- en implementatieproces.

* Deze service is beschikbaar voor ondernemingen met 10 tot 400 werkplekken

‘Acer DaaS maakt de IT-infrastructuur voor bedrijven beheersbaar en betaalbaar, of je nu een startup of MKB-bedrijf bent’, aldus Bart Janssen, Country Manager Acer Benelux. ‘Het past bij de tijd waarin we steeds minder in bezit hebben en vaker betalen voor gebruik. Zo koopt bijvoorbeeld niemand meer films, maar streamen we via platformen. Acer DaaS zou je hiermee kunnen vergelijken.’

Op de speciale Acer DaaS-website kunnen IT-managers de benodigde Acer Chrome OS-apparaten snel configureren. Bovendien kunnen ze extra functies, serviceniveaus en accessoires toevoegen aan hun producten, direct een duidelijke offerte ontvangen voor de gekozen producten en opties en een bestelling plaatsen. De Acer DaaS-experts helpen bedrijven graag met een offerte op maat en het proces, van het juiste plan kiezen tot bestaande IP-infrastructuren migreren.

De Acer DaaS-oplossing is nu beschikbaar voor directe implementatie.

Terug naar nieuws overzicht