Oracle boekt meer omzet en winst door vraag naar cloud ERP applicaties
12-12-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle boekt meer omzet en winst door vraag naar cloud ERP applicaties

Oracle heeft de resultaten van het tweede kwartaal van het boekjaar 2021 bekendgemaakt. De totale kwartaalinkomsten stegen met twee procent op jaarbasis tot 9,8 miljard dollar. De nettowinst steeg met zes procent tot 2,4 miljard dollar.

De inkomsten uit cloud services en licentieondersteuning stegen met vier procent tot 7,1 miljard dollar. De inkomsten uit cloudlicenties en licenties op locatie daalden met drie procent tot 1,1 miljard dollar.

Het GAAP-bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal steeg met 13 procent tot 3,6 miljard dollar en de GAAP-bedrijfsmarge was 37 procent. Het niet-GAAP-bedrijfsresultaat steeg met 14% tot $ 4,6 miljard en de niet-GAAP-bedrijfsmarge was 47%.

"Onze zeer winstgevende Fusion- en NetSuite Cloud ERP-applicaties die miljarden dollars waard zijn, hebben in het tweede kwartaal een omzetgroei van respectievelijk 33% en 21% gerealiseerd", aldus Safra Catz (foto), CEO van Oracle. "Deze twee strategische cloudapplicaties-bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan Oracle's hogere bedrijfsresultaten en consistente groei van de winst per aandeel. We verwachten dat deze snelle trend van marktaandeel en omzetgroei zich zal voortzetten, aangezien zowel Gartner als IDC Oracle's ERP-suite nummer één in de cloud noemen."

"Oracle's Gen2 Cloud Infrastructure zorgt voor meer klanten en een omzetstijging van meer dan 100% per jaar", aldus Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. "De vraag naar onze Gen2 Cloud Infrastructure overtreft ons plan en we openen zo snel mogelijk nieuwe datacenters. Oracle heeft in 2020 13 extra regionale datacentra geopend om ons totaal op 29 regionale datacenters wereldwijd te brengen, meer dan AWS."

Houston

Oracle verhuist verder zijn hoofdkantoor van Redwood City, Californië naar Austin, Texas. Het bedrijf zegt ook dat het een flexibeler werklocatiebeleid voor werknemers zal implementeren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud