Huawei ondersteunt ontwikkelaars, ondernemers en contentmakers met HMS Connect

10-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei ondersteunt ontwikkelaars, ondernemers en contentmakers met HMS Connect

Huawei kondigt op de Web Summit 2020 de Europese introductie van HMS Connect aan. Hiermee breidt het technologiebedrijf HMS (HUAWEI Mobile Services) verder uit, in samenwerking met een netwerk aan partners, programmeurs en consumenten.

HMS Connect biedt tools aan app-ontwikkelaars, contentmakers, serviceproviders en ondernemers. Het programma bevat een aantal hoofddiensten, waaronder AppGallery Connect, Business Connect, Content Connect en HUAWEI Ability Gallery. Deze tools helpen om diverse apps met elkaar te verbinden. “Met de lancering van HMS Connect bieden we nieuwe mogelijkheden en voordelen voor bedrijven en developers over de hele wereld, zodat zij sneller kunnen innoveren en consumenten een betere service en ervaring krijgen," aldus Kenny Li, Country Manager Nederland, Huawei Consumer Business Group.

AppGallery Connect

AppGallery Connect is software om de integratie van apps binnen HMS zo eenvoudig mogelijk te maken. Developers kunnen apps hierin makkelijker, goedkoper en platform-onafhankelijk ontwikkelen en onderhouden. Hierbij kunnen zij gebruik maken van de HMS Core-kits, zoals de Map-kit en Ad-kit. AppGallery biedt ondersteuning voor de hele levenscyclus van de app, inclusief updates, optimalisatie, distributie, bediening en analyse.

Zo bracht vliegtuigmaatschappij Ryanair vorig jaar zijn mobiele app uit met behulp van AppGallery Connect. De bouwtijd en -complexiteit nam zienderogen af, terwijl het onderhoud van de app met 30% is verminderd. Krzysztof Gluszczyk, Android Lead Developer bij Ryanair, licht toe: “De introductie van App Signing en de App Bundle via AppGallery Connect op Ryanair stelde onze developers in staat om processen te vereenvoudigen en te versnellen."

Business Connect

Business Connect is het nieuwe beheerplatform waarmee bedrijven hun informatie gemakkelijker kunnen integreren met de kaart- en zoekmachine-apps Petal Maps en Petal Search. Huawei lanceerde recentelijk deze kaart en zoekmachine-apps binnen het snelgroeiende HMS-ecosysteem. Alle accountinformatie die bedrijven verstrekken - zoals openingstijden en contactgegevens - worden middels Business Connect automatisch geïntegreerd in Huawei’s Petal Maps en Petal Search-apps, evenals in andere gerelateerde services. De synchronisatie en connectie tussen de verschillende platforms, maakt bedrijven beter en makkelijker zichtbaar voor Huawei-gebruikers.

Ook kondigde Huawei op Web Summit 2020 het nieuwe ‘Unibox’-platform aan. Dit beheerplatform stelt lokale bedrijven in staat zij hun productgegevens snel en gemakkelijk te integreren in Petal Search. Zo hebben hun gebruikers sneller inzicht in actuele prijzen en aanbiedingen zonder rechtstreeks naar de website van de leverancier te hoeven.

Content Connect

Content Connect is een platform om content te delen en er geld mee te verdienen. Content die gemaakt wordt met HUAWEI Video (foto’s, video’s of andere mediabestanden) kan via Content Connect automatisch worden gedeeld met alle HUAWEI Video-gebruikers van over de hele wereld, indien hier auteursrechtelijk toestemming voor is gegeven. Privacy wordt gewaarborgd door Digital Rights Management (DRM) en inhoudsbeschermingsfuncties. Alle geüploade content van het HUAWEI Content Connect-platform wordt gebruikt als ‘ad-based video on demand’ (gratis content waarbij de maker/uploader inkomsten genereert uit advertising). HUAWEI Video is nog niet beschikbaar in Nederland.

Via HUAWEI Ads kunnen bedrijven online advertentiesystemen ontwikkelen en hun omzet maximaliseren. HUAWEI Ads is gebouwd op het HMS ecosysteem, waarmee developers geïntegreerde systemen bouwen en marketeers direct inzicht hebben in hun omzet, clicks, downloads en acquisitieactiviteiten.

Daniele Genovese, Managing Director bij BlueNote Milaan, een van Italië's bekendste jazzclubs, legt uit: “Als onderdeel van onze businessstrategie zochten wij afgelopen jaar intensief naar de meest efficiënte contentcreatie- en -distributietool, om super getarget onze boodschap te verspreiden. Al snel kwamen we uit bij HUAWEI Content Connect. Via het HUAWEI Video platform deelden we vervolgens superhandig al onze BlueNote verhalen, te vinden over de hele wereld.”

HUAWEI Ability Gallery

Tot slot biedt Huawei met HUAWEI Ability Gallery developers een eigen platform dat ontwikkelaars en bedrijven ondersteunt met geautomatiseerde services voor contentdistributie.

Op de Web Summit 2020 kondigde Huawei bovendien een samenwerking aan tussen de virtuele Huawei-assistent en de Encyclopaedia Brittanica, om gebruikers nog sneller van uitgebreide kennis en informatie te voorzien. Met name de ‘On This Day’-sectie is populair binnen de encyclopedie. Gebruikers hoeven enkel ‘On This Day’ te vragen aan de Huawei-assistent en ze krijgen uitgebreid informatie over wat zich op diezelfde dag in de geschiedenis allemaal afspeelde. Je kan je op deze functie abonneren via de info hub, die te vinden is door het beginscherm naar rechts te swipen.

Huawei maakt ook bekend inmiddels meer dan 700 miljoen Huawei-gebruikers, 2 miljoen geregistreerde developers en 100.000 apps wereldwijd te tellen.

Terug naar nieuws overzicht