Wouter Hoeffnagel - 08 december 2020

Rechter: T-Mobile-topman Søren Abildgaard niet verantwoordelijk voor veiligheid 5G-straling

Rechter: T-Mobile-topman Søren Abildgaard niet verantwoordelijk voor veiligheid 5G-straling image

T-Mobile-topman Søren Abildgaard hoeft persoonlijk geen verantwoording af te leggen over de eventuele impact van 5G-staling op de gezondheid. Dit oordeelt de rechtbank in Den Haag in een rechtszaak aangespannen door de Nationale Bond tegen Overheidszaken (NBO).

De NBO wil dat topman T-Mobile zijn handtekening plaatst onder een verklaring dat het 5G-netwerk veilig is en 5G-straling geen schade veroorzaakt aan de volksgezondheid. Dit is volgens de bond nodig, aangezien een bedrijf zelf geen verantwoordelijkheid heeft. De rechter oordeelt echter dat de NBO een bond is en geen mens van vlees en bloed, meldt NU.nl. De NBO hoeft daardoor niet te vrezen voor gezondheidsschade, waardoor de rechter de vordering afwijst.

Eerder deed de rechter een vergelijkbare uitspraak in een rechtszaak die de NBO heeft aangespannen tegen KPN-topman Joost Farwerck. Ook hier oordeelde de rechter dat Farwerck een dergelijke verklaring niet hoeft te ondertekenen. Een rechtszaak tegen VodafoneZiggo-topman Jeroen Hoencamp dient op donderdag 10 december in Lelystad.