Siemens Smart Infrastructure kiest AWS als cloud provider voor SAP omgevingen

08-12-2020 | door: Witold Kepinski

Siemens Smart Infrastructure kiest AWS als cloud provider voor SAP omgevingen

Amazon Web Services (AWS) heeft aangekondigd dat Siemens Smart Infrastructure, een bedrijf van de Siemens AG-groep dat zich richt op energiedistributie en intelligente gebouwen, zijn SAP-infrastructuur naar AWS verplaatst. Het bedrijf migreert voor eind 2021 meer dan 20 Enterprise Resource Planning (ERP) en Supply Chain Management (SCM) -systemen, gebaseerd op SAP HANA, naar AWS.

Deze systemen ondersteunen bedrijfskritische processen op gebieden zoals productie, operations en verkoop in verschillende business units, waaronder Building Products, Electrical Products, Digital Grid en Distribution Systems.

Door deze workloads naar AWS te verplaatsen, kan Siemens Smart Infrastructure de vernieuwingscycli van hardware aanzienlijk verkorten, de flexibiliteit vergroten om nieuwe systemen te testen en in te zetten en de basis leggen voor de toekomstige transformatie van het bedrijf met behulp van SAP S / 4HANA-technologie.

Dit is de eerste migratie van SAP-systemen op productieschaal naar de cloud binnen de Siemens AG-groep, waarbij Siemens Smart Infrastructure aanzienlijke kostenbesparingen voorspelt in de loop van de komende drie jaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud