Witold Kepinski - 07 december 2020

Atos lanceert Q-score meetmethode voor kwantum computing

Atos lanceert Q-score meetmethode voor kwantum computing image

Atos introduceert Q-score. Het betreft een universele kwantum metrische referentie die kan worden toegepast op alle programmeerbare kwantum-processors. Atos’ Q-score meet de effectiviteit van kwantum-systemen bij het oplossen van real-life problemen die niet kunnen worden opgelost door traditionele computers.

Met Q-score geeft Atos invulling aan haar ambitie om vroegtijdig de voordelen van kwantum-computing zichtbaar te maken. De IT-dienstverlener vervult een voortrekkersrol bij de ontwikkeling van kwantum-applicaties als onderdeel van industriële en wetenschappelijke partnerships. Tijdens verschillende grote projecten heeft zij met deze partners gewerkt aan de ontwikkeling van toepassingen die door kwantum-computing versneld kunnen worden geïmplementeerd.

“Organisaties worden geconfronteerd met de opkomst van verschillende processor-technologieën en programmeermethodes en zoeken naar mogelijkheden om te investeren in kwantum-computing. Zij hebben behoefte aan een betrouwbare tool die hen kan helpen om hierbij de meest effectieve route te kiezen. Q-score is een objectieve, eenvoudige en eerlijke metrics-oplossing waar deze organisaties op terug kunnen vallen,” vertelt Elie Girard (foto), CEO van Atos. “Sinds de lancering van Atos Quantum in 2016 - het eerste industriële programma op het gebied van kwantum-computing in Europa - is onze ambitie onveranderd en willen we de ontwikkeling van industriële en wetenschappelijke toepassingen versnellen.”