Wie wordt Sales Manager of the Year 2020?

11-12-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Sales Manager of the Year 2020?

De twintigste en laatste categorie van de Dutch IT-channel Awards is voor de beste sales manager dit jaar: Sales Manager of the Year 2020. Welke persoonlijkheid in het Nederlandse IT-kanaal wist de omzetcijfers van zijn bedrijf een boost te geven met slimme sales initiatieven? Voor de laatste keer: vijf genomineerden.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Alain Luxembourg werkt sinds 2015 bij Barracuda Networks, aanbieder van producten voor beveiliging, netwerk en opslag. Sinds Luxembourg de functie van Sales Manager Benelux bekleedt, gaat het hard met Barracuda. Vooral in de Benelux steeg de omzet fors. 'Zijn drive om succesvol te zijn is oneindig, en zijn obsessie met en focus op de klant is inspirerend', lezen we in de toelichtingen op zijn nominatie. Luxembourg houdt medewerkers in zijn team scherp door steeds weer die ene vraag te stellen: boeit dit de klant of is dit vooral interessant voor jouzelf? En: wat kunnen we nog meer voor onze klanten doen?

Marco Lesmeister is sinds mei 2018 Commercieel Directeur bij de Utrechtse IT-dienstverlener PQR en werkte eerder als salesmanager bij onder andere Kender Thijssen en HP. Lesmeister wist de sales- en marketingorganisatie van PQR een metamorfose te geven die past bij de overgang die het bedrijf recentelijk maakte: van traditionele productreseller naar infrastructuurspecialist en 'rustmaker' voor bedrijven die naar de (public) cloud willen. Marco Lesmeister, bijgenaamd 'de Dominee' omdat hij altijd geheel zwart gekleed gaat, staat erom bekend zowel ervaren als startende accountmanagers vanuit een positieve insteek te willen begeleiden. 'Hij ziet kansen waar anderen problemen zien en haakt vroeg aan op nieuwe ontwikkelingen.'

Mark Beunk, de 'rising star binnen Kaspersky', promoveerde in februari 2020 tot Head of B2B en kreeg daarmee de verantwoordelijkheid over de hele B2B-divisie in zowel Nordic als de Benelux. Eerder werkte Beunk bij onder andere distributeur Arrow ECS en de Amerikaanse securityleverancier Carbon Black, dat mede door hem groot werd in Nederland. Mark Beunk wordt gewaardeerd om de manier waarop hij Kaspersky's channel business (verder) heeft uitgebouwd. Het aantal partners dat Kaspersky verkoopt, groeide in Beunks regio met 13 procent; het aantal transacties per partner met liefst 28 procent. 'Mark kan goed managen, maar zeker ook goed verkopen', vinden zijn fans.

Paul van Westerlaak is met zestien dienstjaren bij Ingram Micro een betrokken en toegewijde sales manager, die met ervaring in zowel B2B als B2C geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Klanten waarderen Van Westerlaak met name omdat hij primair uit is op een jarenlange en duurzame samenwerking, en niet per se op het scoren van 'de eerstvolgende deal'. Bram Sauer van Aces Direct prijst Van Westerlaak bijvoorbeeld om de persoonlijke relatie die hij altijd zoekt, en om Van Westerlaaks creatieve manieren om samen business te ontwikkelen. 'Paul begrijpt de belangen van een reseller en laat Ingrams offering daar uitstekend op aansluiten.'

Ronald Ooms werkt bij Veeam sinds de oprichting van Veeam Software Benelux in januari 2010. Sinds 2015 bekleedt Ooms, die eerder werkte bij onder andere VMware, de functie van Vice President North East EMEA. Met een relatief klein maar efficiënt salesteam maakte hij Veeam tot marktleider in back-up-oplossingen in de Benelux. Ook speelde Ooms daar een belangrijke rol bij de opbouw van een ecosysteem, met inmiddels meer dan zevenhonderd partners. Hij nam succesvolle initiatieven, zoals de jaarlijkse partner summit en voor eindgebruikers het event VeeamOnTours. Ronald Ooms staat bekend om zijn enorme 'salesdrive', bevlogenheid en passie, en de wil om targets te halen.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards