Wie wordt CxO of the Year 2020?

08-12-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt CxO of the Year 2020?

Bart van Rheenen van Arrow ECS viel vorig jaar in de prijzen als 'CxO of the Year'; hij won de speciale Dutch IT-channel Award in deze categorie. 'CxO' staat voor een 'bestuurder', ongeacht of dat een CEO, CIO, CFO of COO is. Ook dit jaar gaan vijf echte 'personalities' de strijd met elkaar aan.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Anton Loeffen houdt ervan om in een steeds sneller veranderende wereld steeds opnieuw nóg slimmere softwareoplossingen te bedenken. Met de producten van Eshgro wil de CEO van deze cloud service provider (CSP) organisaties en hun medewerkers effectiever en waardevoller maken. Betrokkenen in het kanaal die Loeffen nomineerden, noemen hem visionair, ambitieus, gedreven, innoverend, volhardend en resultaatgericht. 'Samenwerken met Anton betekent werken met meetbare doelstellingen en een duidelijke ROI: je haalt heel zichtbare resultaten.' Partners zijn bij Loeffen vooral aan het goede adres voor de laatste trends op het gebied van cloud en Artificial Intelligence (AI), vakgebieden die hij al decennialang volgt.

Edwin Prinsen is Managing Director bij Cisco Nederland. Cisco transformeerde de afgelopen jaren van een 'hardware driven company' naar een echt softwarebedrijf. Voortaan voorziet vooral de software van Cisco klanten van essentiële functionaliteiten, terwijl de hardware alleen nog wordt ingezet als platform. Prinsen is met Cisco Nederland een van de voorlopers geweest in het stimuleren van deze ontwikkeling. Met de oprichting van een gefocust softwareteam in zowel de Cisco Technology teams als in de Channel Organisatie, heeft Prinsen deze transformatie verder vormgegeven en versneld. De verdienste van Prinsen is dat hij de waarde blijft benadrukken van software in de lifecycle van Cisco-oplossingen.

Derek Roos is CEO en mede-oprichter van het Rotterdamse softwarebedrijf Mendix. Volgens ingewijden in het Nederlandse IT-kanaal die Roos nomineerden, belichaamt hij met Mendix de klassieke droom 'van-zolderkamer-tot-miljoenenbedrijf'. Succes kan je niet ontzegd worden, als je bedrijf voor 628 miljoen euro wordt overgenomen door het industriële conglomeraat Siemens. Overigens hebben Roos en Mendix hun activiteiten dankzij een 'freedom to act garantie' ook na de overname onder dezelfde naam kunnen voortzetten. Zo kon Derek Roos laten zien dat hij het bedrijf naar nog grotere hoogte kon brengen, want in het lastige 'coronajaar' 2020 heeft Mendix de omzetgroei van de afgelopen drie jaar toch weer overtroffen.

Alexandra Schless is sinds februari 2020 CEO van NorthC Datacenters, ontstaan nadat vermogensbeheerder DWS The Datacenter Group (TDCG) en NLDC (de voormalige datacenterdivisie van KPN) overnam. Al in 2000 had Schless de TelecityGroup opgericht, de eerste commerciële datacenters van Nederland die ze als managing director uitbouwde tot marktleider in ons land. Vanwege de snelle ontwikkelingen van IoT, AI en 5G en op basis van haar eerdere ervaringen bij TelecityGroup en later ook bij Equinix, zag Alexandra Schless vooral potentie in de regionale aanpak van NorthC Datacenters. Schless heeft NorthC inmiddels met succes gepositioneerd als dé regionale aanbieder van datacenter- en connectiviteitsdiensten in Nederland.

Luuk Slaats heeft volgens de toelichtingen bij zijn nominatie de afgelopen jaren een immense klus geklaard. De CEO van Centralpoint uit Amstelveen, de merkonafhankelijke IT-leverancier en specialist in IT-oplossingen voor organisaties, wist de (aanvankelijk nog onderliggende) bedrijven Infotheek, Scholten Awater, centralpoint.nl en centralpoint.be om te bouwen tot één sterke en solide organisatie: Centralpoint. Inmiddels praten we over de absolute marktleider in de Benelux. De fusie is volgens het kanaal niet alleen goed gelukt richting klanten en fabrikanten, maar vooral ook richting de eigen interne organisatie. Het vergt nou eenmaal leiderschap en overtuigingskracht om van drie verschillende culturen één krachtig bedrijf te maken.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards