Wie wordt Security Innovator of the Year 2020?

06-12-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Security Innovator of the Year 2020?

Security is een vakgebied binnen IT dat zonde enige twijfel een eigen award verdient. Door het toegenomen thuiswerken als gevolg van de coronacrisis is de beveiliging van (cloud)netwerken zo mogelijk nóg belangrijker geworden. Welke 'innovator' was in 2020 het meest succesvol met vernieuwende beveiligingssoftware of beveiligingsstrategieën en wint een Dutch IT-channel Award?

De genomineerden in deze categorie zijn:

ESET levert al dertig jaar toonaangevende meerlaagse beveiligingsoplossingen en securitydiensten, en groeide daarmee uit tot het grootste IT-securitybedrijf in de EU. Meer dan 110 miljoen gebruikers wereldwijd kunnen dankzij ESET-oplossingen zorgeloos genieten van veilige technologie: thuis, op kantoor én onderweg. Het Slowaakse bedrijf beschermt en monitort 24/7 op de achtergrond en werkt beveiliging real-time bij om bedrijven ononderbroken te laten werken. Omdat lang niet meer alleen grote multinationals het doelwit zijn van cybercriminelen, kwam Eset Dynamic Threat Defense – een extra beveiligingslaag die beschermt tegen malware-aanvallen, bovenop de al langer bestaande ESET endpoint- en serveroplossingen – in 2020 óók beschikbaar voor kleinere bedrijven.

Kaspersky heeft een nominatie te pakken dankzij Kaspersky Threat Attribution Engine (KTAE), een beveiligingstool die bij een cyberaanval in slechts enkele seconden vaststelt of het gaat om een zogeheten Advanced Persistent Threat (APT). Een APT is een doelgerichte cyber attack waarbij een kwaadaardig persoon onopgemerkt langdurig en onbevoegd toegang heeft tot een netwerk. KTAE bekijkt het DNA van een aanval en vergelijkt dat met DNA in de database van Kaspersky. Zo kan Kaspersky binnen enkele seconden een link leggen naar eventuele APT-groeperingen, en weten security teams wie hen aanvalt en waarom. Ze kunnen dan snel een 'tailor made' incident response plan maken.

KnowBe4 maakt personeel van organisaties bewust van de gevaren van cybercriminaliteit, onder andere met simulaties van phishing attacks. Het trainingsinstituut, met een hoofdkantoor in Florida en vestigingen in onder meer Utrecht, werd in 2010 opgericht door de Nederlands-Amerikaanse beveiligingsexpert en IT-ondernemer Stu Sjouwerman. Volgens KnowBe4 is bij 70 tot 90 procent van de geslaagde aanvallen het 'succes' te danken aan een slinkse wijze waarop cybercriminelen misbruik maken van (de onwetendheid van) medewerkers. Technologie is daarom niet toereikend om organisaties te beschermen; medewerkers moeten cyberaanvallen kunnen herkennen en weten wat ze ertegen moeten doen. KnowBe4 mag zich marktleider noemen in 'menselijke firewalls'.

MobileIron herdefinieert enterprise security met een platform dat het mobiele apparaat centraal stelt. Het Amerikaanse softwarebedrijf, sinds september 2020 onderdeel van het eveneens Amerikaanse Ivanti, richt zich nadrukkelijk op de hedendaagse 'everywhere enterprise': grote organisaties waarin niet alleen medewerkers en klanten, maar ook IT-infrastructuren zich overal kunnen bevinden. Het securityplatform van MobileIron, dat een toonaangevende UEM-oplossing combineert met wachtwoordloze multi-factor authenticatie en Mobile Threat Defense (MTD), geeft IT-afdelingen de controle die ze nodig hebben om alle mobiele devices – ongeacht of ze draaien op iOS, Android, Windows 10 of macOS – te kunnen beveiligen, beheren en monitoren, zonder in te leveren op productiviteit.

Veeam Software ontwikkelt software voor back-up, disaster recovery en intelligent gegevensbeheer voor virtuele, fysieke en multi-cloudinfrastructuren. Het Amerikaanse bedrijf wil de meest betrouwbare leverancier van back-up-oplossingen en cloud datamanagement ter wereld zijn, en was in 2020 voor het vierde jaar op rij leider in het Magic Quadrant voor Data Center Back-up en Recovery Solutions van Gartner. De Amerikanen danken het succes aan het blijven innoveren en aan de karakteristieke 'customer-first-aanpak' van Veeam. 96 procent van de Veeam-gebruikers is per jaar minder dan vijfduizend dollar kwijt om te herstellen van ransomware. 76 procent van de Veeam-klanten maakt zelfs helemaal geen kosten door dergelijke aanvallen.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl!

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards