Veritas en BEA kopstuk Bill Coleman overleden
05-12-2020 | door: Witold Kepinski

Veritas en BEA kopstuk Bill Coleman overleden

William T. "Bill" Coleman III is overleden. Hij leed aan kanker zo meldt CRN. Coleman was een Amerikaanse zakenman die diende als CEO van Veritas Technologies. Hij was ook partner bij Alsop Louie Partners. Coleman was oprichter, voorzitter van de raad van bestuur en chief executive officer van verschillende spraakmakende bedrijven, waaronder BEA Systems en Cassatt Corporation, en was directeur bij Symantec Corporation.

Coleman begon zijn carrière bij de Amerikaanse luchtmacht als hoofd van de satellietoperaties in het kantoor van de secretaris van de luchtmacht. In 1995 was hij medeoprichter van BEA Systems, waar hij voorzitter van de raad was. Coleman en twee anderen zijn BEA begonnen om softwaretools te maken die bedrijfssoftwaretoepassingen met elkaar verbinden. Het bedrijf was een softwareleverancier voor bedrijfsapplicaties en service-infrastructuur. In 2001 waardeerde Business Week Online zijn belang in BEA Systems op 500 miljoen dollar. Coleman's ambtstermijn als voorzitter van de raad van bestuur duurde tot augustus 2002. Tegelijkertijd was hij ook chief strategy officer van oktober 2001 tot augustus 2002 en chief executive officer van 1995 tot oktober 2001.

Voordat hij BEA Systems medeoprichtte, was Coleman het hoofd van de professionele diensten en softwareontwikkelingseenheden van Sun Microsystems en was hij medeoprichter van Dest Systems, waar hij vervolgens de engineering leidde. Coleman bekleedde ook functies als directeur productontwikkeling bij VisiCorp en manager van de High Frequency Systems Group bij GTE Sylvania. Sinds juni 2010 is hij operationele partner van Alsop Louie Partners, een durfkapitaalfonds dat voornamelijk investeert in beginnende technologie

Coleman was sinds 14 januari 2003 lange tijd directeur van Symantec Corp.. Hij was lid van de Trilaterale Commissie en tevens lid van de auditcommissie. Hij was lid van de Information Technology Advisory Board bij Warburg Pincus. Daarnaast was hij lid van de raad van bestuur van Nexant, Inc, en in de raad van bestuur en adviesraad van de Business Executives for National Security. Eerder was hij bestuurder van verschillende bedrijven, waaronder Cassatt Corporation en Palm.

Alsop Louie Partners
Sinds december 2010 was Coleman operationele partner bij Alsop Louie Partners, een durfkapitaalfonds dat voornamelijk investeert in technologie in een vroeg stadium.

Coleman was de oprichter, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Cassatt Corporation van augustus 2003 tot juni 2009. Het in Menlo Park, Californië gevestigde bedrijf biedt "software en diensten om ondernemingen te helpen bij het implementeren van flexibele bedrijfsarchitecturen die zich aanpassen aan veranderende werkplekvereisten". Het bedrijf wordt gefinancierd door Warburg Pincus LLP , een wereldwijde private-equityfirma.

Veritas Technologies
Carlyle Group sloot in augustus de grootste IT-buy-outovereenkomst van 2015 om de databack-up- en informatiebeheergroep van IT-beveiligingsgigant Symantec over te nemen. De deal werd in januari 2016 afgerond met Bill Coleman die door Carlyle Group werd aangesteld als de nieuwe CEO van het bedrijf. Coleman stopte daar als in ceo in 2018.

Terug naar nieuws overzicht
Security