Witold Kepinski - 04 december 2020

Veeam versterkt Backup aanbod voor Microsoft Office 365

Veeam versterkt Backup aanbod voor Microsoft Office 365 image

Veeam Software, speler in back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, kondigt de beschikbaarheid aan van de meest recente versie van het snelgroeiende Veeam Backup voor Microsoft Office 365. Versie 5 voegt doelgerichte back-up en herstel toe voor Microsoft Teams, wat het voor gebruikers gemakkelijker maakt dan ooit om Teams-data, inclusief hele groepen, specifieke kanalen en instellingen, snel te vinden en te herstellen, aldus Veeam.

Het beschermen van deze data is crucialer dan ooit, omdat de transitie naar werken op afstand een explosie in de adoptie van Microsoft Teams heeft veroorzaakt. Er waren de laatste maand meer dan 115 miljoen dagelijkse gebruikers, wat een toename is van 475 procent ten opzichte van 12 maanden geleden toen er nog 20 miljoen dagelijkse gebruikers waren zo meldt Microsoft. Met een groei van 85% in het derde kwartaal van 2020 (ten opzichte van het derde kwartaal van 2019) heeft Veeam Backup voor Microsoft Office 365 de 133.000 downloads overschreden bij tienduizenden organisaties die op Veeam vertrouwen om hun Office 365-data te beschermen, waaronder Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business, en nu dus ook back-up en herstel speciaal voor Microsoft Teams.

“Voor velen is Microsoft Teams het centrum van het universum geworden en het bevat dan ook waardevol intellectueel eigendom. Maar het beschermen van data in Microsoft Teams is echter een uitdaging gebleken”, zegt Danny Allan, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Product Strategy bij Veeam. “Hoewel Microsoft Teams-data hun eigen basisretentie hebben, beschermt het niet volledig tegen het per ongeluk verwijderen van data of security-bedreigingen die leiden tot dataverlies. Ook is retentie op lange termijn voor compliance of regelgevende doeleinden niet mogelijk - een grote zorg voor veel organisaties. Teams is verder geen op zichzelf staande applicatie. De data liggen verspreid over Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business. Daarnaast zijn Teams-configuraties, waaronder instellingen voor leden en teamstructuur, essentiële componenten die ervoor zorgen dat Teams-data volledig beschermd en simpel te herstellen zijn. Veeam voldoet aan deze kritieke behoefte met onze nieuwste versie van Veeam Backup voor Microsoft Office 365.”

Naast het beveiligen van Microsoft Teams-applicaties, -kanalen en -tabs en de data binnen deze componenten, biedt Veeam Backup voor Microsoft Office 365 een op maat gemaakte en granulaire herstelervaring met Veeam Explorer voor Microsoft Teams. Explorer is specifiek gebouwd voor Microsoft Teams en biedt krachtige eDiscovery voor een moeiteloos herstel van data terug naar Teams. Dit maakt het voor organisaties makkelijker dan ooit om de Teams-data die zij nodig hebben snel te zoeken, vinden en herstellen.

Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van elke organisatie afzonderlijk om hun data te beschermen en beheren, of dat nu alleen Microsoft Teams is of de hele Office 365-omgeving betreft.

Microsoft Teams-ondersteuning voor Veeam Backup voor Microsoft Office 365 v5 omvat nu:

Doelgerichte Microsoft Teams back-up: Volledige controle en bescherming van Microsoft Teams-data;

Sneller en gemakkelijker herstel: Leidende herstelopties gebouwd voor Microsoft Teams;

Ongeëvenaarde eDiscovery: Maakt granulair zoeken en vinden in Microsoft Teams-componenten mogelijk voor naadloze governance en het naleven van wet- en regelgeving.

Object Storage

Veeam zegt dat v5 krachtige schaalbaarheid biedt met nieuwe architecturale verbeteringen die 5x de schaalvergroting opleveren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om door de UI voor meer dan 100.000 objecten tegelijk te bladeren. Verder maakt versie 5 het mogelijk Office 365 data 2x sneller te verplaatsen naar object-storage. Zo kan parallelle verwerking van enorme SharePoint Online-lijsten, PowerShell en Rest API-calls binnen enkele seconden worden uitgevoerd.

Veeam Backup voor Microsoft Office 365 v5 is vanaf nu beschikbaar. Veeam Backup voor Microsoft Office 365 Community Edition biedt GRATIS back-up en herstel van Office 365-data voor tot wel 10 gebruikers, 10 teams en 1 TB aan SharePoint-data.