ChargeUp Europe stelt Christopher Burghardt van ChargePoint aan als President

Christopher Burghardt

06-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ChargeUp Europe stelt Christopher Burghardt van ChargePoint aan als President

ChargeUp Europe, brancheorganisatie van de Europese laadinfrastructuur sector, benoemt Managing Director Europe van ChargePoint Christopher Burghardt (foto) tot eerste president. Het informele samenwerkingsverband is eerder dit jaar opgericht en gaat in 2021 verder als formele brancheorganisatie.

ChargeUp Europe is in maart 2020 opgericht door ChargePoint, Allego en EVBox Group. De brancheorganisatie telt inmiddels elf volwaardige leden uit de branche. De meest recente deelnemers zijn Compleo en Last Mile Solutions. De komende jaren gaat ChargeUp Europe samen met de Europese Commissie en andere stakeholders werken aan de verwezenlijking een geïntegreerde, Europese markt voor laadinfrastructuur die de bestuurders voorop stelt. Hiervoor wil ChargeUp Europe een ecosysteem opzetten dat gebaseerd is op open protocollen en interoperabiliteit, zodat bestuurders en bedrijven onevenredige kosten kunnen vermijden.

"We zijn een jonge branchevereniging, maar ChargeUp Europe heeft in de afgelopen 8 maanden al grote stappen gezet”, zegt Chris Burghardt. “We gaan door met de opbouw van onze vereniging en onze branche, door samen met alle stakeholders elektrische voertuigen en de benodigde laadinfrastructuur als hoeksteen te positioneren voor schoon vervoer in heel Europa.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

automotive