ESAS koopt breedbandspecialist NKM van Standard Investment

04-12-2020 | door: Witold Kepinski

ESAS koopt breedbandspecialist NKM van Standard Investment

ESAS koopt voor een onbekend bedrag breedbandspecialist NKM van Investeringsmaatschappij Standard Investment. Het in Veenendaal gevestigde NKM is een onderneming op het gebied van ontwerp, aanleg en beheer van breedbandnetwerken.

Het in Veenendaal gevestigde NKM is een onderneming op het gebied van ontwerp, aanleg en beheer van breedbandnetwerken. De omzet van NKM is de afgelopen jaren verdrievoudigd naar 60 miljoen dollar. Nu betrouwbare en snelle internetverbindingen door het COVID-thuiswerken nóg belangrijker zijn geworden, komt deze strategische overname op een uitgelezen moment voor ESAS. ESAS en Standard Investment hebben een koopovereenkomst getekend voor alle aandelen in NKM. Beide partijen verwachten dat de transactie – na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten – voor het einde van het jaar zal worden afgerond.

Na de overname in 2017 door Standard Investment is NKM aan groeitraject gestart, met stevige investeringen in onder meer mensen en infrastructuur. Het bedrijf kon haar klantenportfolio flink uitbreiden in de voorbije jaren en is vandaag een belangrijke speler geworden op het gebied van advies, aanleg en beheer coax- en glasvezelnetwerken in Nederland. De onderneming verwacht een omzet van 60 miljoen dollar over het jaar 2020.

Rob Koeleman, CEO van NKM: “Breedband is een vitale infrastructuur gebleken waarbij de behoefte voor snelle internetverbindingen alleen maar toeneemt. ESAS en NKM zijn complementair en kunnen daarom de netwerkeigenaren ondersteunen op het gebied van engineering, aanlegservice en beheer van breedbandinfrastructuur. NKM is op gebied van aanlegbeheer al jaren een betrouwbare partner. De samenwerking met ESAS is het begin van de volgende fase om de groeiende behoefte van de opdrachtgevers optimaal te kunnen invullen.”

Bavo De Cock, CEO van ESAS: “Wij verwelkomen met veel enthousiasme de collega’s van NKM in onze groep. Door het beste uit beide organisaties naar boven te halen, kunnen we samen onze klanten nog beter bedienen. Dit versterkt onze positie als marktleider in telecom network services in de Benelux. Daar zijn we met z’n allen heel trots op!”

Terug naar nieuws overzicht