Cooper Perkins sluit zich aan bij PA Consulting

04-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cooper Perkins sluit zich aan bij PA Consulting

Product- en technologieontwikkelingsbureau Cooper Perkins sluit zich aan bij adviesbureau PA Consulting (PA). Cooper Perkins vormt een aanvulling op het portfolio van PA, waarmee het bedrijf klanten in de gezondheidszorg, life sciences en de consumentensector bedient.

Het team van PA is verantwoordelijk voor ontwikkelingen zoals de nieuwe vorm van transport van Virgin Hyperloop en platformtechnologie van Ori Biotech die een revolutie belooft in de productie van cel- en gentherapie. Een ander voorbeeld is iPredict, een systeem dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om storingen te voorspellen in cruciale ondergrondse elektriciteitsleidingen.

Cooper Perkins

Cooper Perkins, opgericht in 2001, is een product- en technologieontwikkelingsbureau. Het heeft onlangs een nieuwe technologie voor medicijnafgifte ontwikkeld voor zijn klant Genentech, waarmee lichamelijk beperkte patiënten zichzelf veilig en gemakkelijk behandelingen kunnen toedienen. Andere bekende klanten zijn onder meer Eli Lilly & Co, FedEx, iRobot, lululemon, Philips, The North Face en Under Armour. Cooper Perkins werkte onlangs samen met Essential Design, een onderdeel van PA, voor het ontwikkelen van de Hydrow, een interactieve roeitrainer die door Time Magazine werd uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van 2020.

Het Cooper Perkins-team, met hoofdkantoren in Boston en San Francisco, gaat samenwerken met het al langer bestaande Global Innovation and Technology Center van PA in Cambridge (VK), Essential Design in Boston (dat zich in 2018 aansloot bij PA), en Astro Studios in San Francisco (sinds juni 2020 bij PA). De kracht van Cooper Perkins op het gebied van producttechniek draagt bij aan de end-to-end innovatiemogelijkheden waarmee PA de behoeften van klanten tegemoet komt, van het genereren van ideeën tot en met commercialisering.

'In lijn met onze merkwaarden'

Ken Toombs, CEO van PA Consulting: "Het is geweldig om Gerhard Pawelka en het Cooper Perkins-team bij PA te mogen verwelkomen en zo ons aanbod in end-to-end innovatie te versterken. De manier waarop Cooper Perkins techniek omarmt, ligt geheel in lijn met onze eigen merkwaarden. We kijken ernaar uit om samen ingenieuze producten en oplossingen te ontwikkelen voor consumenten en klanten in de gezondheidszorg, life sciences en andere sectoren."

Gerhard Pawelka, CEO van Cooper Perkins: "PA Consulting is op dit moment precies waar wij als Cooper Perkins in de komende decennia naartoe wilden groeien. We kijken ernaar uit om vorm te geven aan een nieuwe toekomst, samen met onze nieuwe vrienden bij PA en onze oude vrienden bij Essential en Astro. De expertise van ons team is gebaseerd op uitgebreide kennis van natuurwetenschappen en wiskundige principes. We gebruiken onze expertise om oplossingen te vinden voor bijzonder lastige vraagstukken. We kijken ernaar uit om als onderdeel van PA de moeilijkste uitdagingen van klanten aan te pakken."

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht