NetApp omzet zit in de lift

George Kurian, CEO NetApp

03-12-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NetApp omzet zit in de lift

NetApp rapporteert zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2021, dat eindigde op 30 oktober 2020. De omzet steeg met 3 procent naar 1,42 miljard dollar. De nettowinst daalde van 243 naar 137 miljoen dollar. De omzet en operationele marge overtreft de verwachtingen.

"In het tweede kwartaal leverde NetApp opnieuw sterke resultaten, met succes ten opzichte van ons plan om onze cloudactiviteiten op te schalen en tegelijkertijd te groeien in de opslagmarkt. We hebben ook belangrijke nieuwe producten en diensten geïntroduceerd die onze Data Fabric-strategie verder bevorderen”, aldus NetApp ceo George Kurian.

Kurian vervolgt: “We profiteren in eerste instantie van het toenemende belang van data en bevinden ons in een unieke positie om klanten te helpen bij hun digitale transformaties. Ik heb er vertrouwen in dat we in staat zijn om op lange termijn groei te stimuleren, ons leiderschap op het gebied van hybride cloud uit te breiden en waarde te leveren voor klanten, partners en aandeelhouders."

Voor het derde kwartaal zullen de netto-inkomsten naar verwachting tussen de 1,34 miljard en 1,49 miljard dollar liggen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht