Redactie - 03 december 2020

Conclusion versterkt ecosysteem met overname Hot ITem

Conclusion versterkt ecosysteem met overname Hot ITem image

Conclusion heeft bekend gemaakt de business intelligence en advanced analytics specialist Hot ITem over te willen nemen. Met deze versterking kan Conclusion klanten nog beter ondersteunen bij hun datagedreven digitale transformaties en het optimaliseren van processen. Met bedrijven als AMIS, Conclusion Connect en Yellowtail in het ecosysteem van Conclusion ligt er al een stevige basis.

Onlangs heeft de organisatie voor deze voorgenomen overname een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt. Het Hot ITem portfolio vult het huidige aanbod van datadiensten van Conclusion aan met business intelligence en analytics-specialisten. Daarnaast verbreedt en versterkt het de positie van Conclusion op het gebied van datagedreven implementaties op het snijvlak van business en data technologie, datamanagement en integraties.

Hot ITem is een van de voornaamste business intelligence (BI) en analytics dienstverleners in de Nederlandse markt. Met 250 specialisten op het gebied van business intelligence en data-engineering (Hot ITem), advanced analytics en big data engineering (Future Facts), competentieontwikkeling voor datagedreven organisaties (Hot ITem Academy), beheer van hybride data-omgevingen (HIBRID) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), helpen zij klanten in de transformatie naar datagedreven organisaties.

Hot ITem wordt geprezen om haar aanpak waarin zij samen met haar klanten met innovatieve projecten snel businesswaarde genereert en tegelijkertijd een toekomstvast datafundament voor BI en analytics oplossingen realiseert. Hot ITem onderscheidt zich doordat zij de brug slaan tussen business en IT. Hierbij besteden zij ook aandacht aan de veranderkundige kant van data driven, door het stimuleren van datagedreven besluitvorming, het opbouwen van data-expertise bij klanten en het creëren van een datagedreven cultuur, aldus betrokken partijen.

Engbert Verkoren (foto), CEO bij Conclusion: “Dat Hot ITem onderdeel gaat uitmaken van ons ecosysteem, betekent een aanmerkelijke versterking van onze positie als transformatie- en continuïteitspartner van onze klanten. Wat mij in het bijzonder aanspreekt is dat Hot ITem sinds haar oprichting al businesscase gedreven werkt. Dit zie ik als de succesfactor in deze markt, omdat hiermee enthousiasme ontstaat in alle geledingen van de klantorganisatie. Het kunnen beschikken over onderscheidende kennis in het datawerkveld is cruciaal voor Conclusion. De cultuur van Hot ITem waarbij gepassioneerde vakspecialisten alles doen voor de verbetering van resultaten van haar klanten sluit nauw aan bij onze filosofie. En biedt daarmee wezenlijke waarde aan de medewerkers en afnemers van onze klanten. Daarnaast speelt deze cultuur een sleutelrol in de succesvolle ontwikkeling van nieuwe toepassingen met behulp van technologieën zoals IoT, AI en Machine Learning.”

Dick Mecklenfeld, CEO van Hot ITem: “Als onderdeel van Conclusion kan Hot ITem echt een volgende stap zetten. Wij helpen organisaties bij het verbeteren van hun prestaties. Dit doen we door bedrijfskundige kennis te combineren met data voor de belangrijkste business drivers in de visie en strategie. Hierdoor kunnen onze klanten factbased sturen, verantwoorden en nieuwe business kansen ontdekken. We zien veel kansen door inhoudelijk samen op te trekken met de bestaande bedrijven in het ecosysteem van Conclusion en op die manier een nog grotere toegevoegde waarde voor onze klanten te realiseren.”