Witold Kepinski - 03 december 2020

Lauterbach en delaware bundelen hun krachten

Dr. Lauterbach & Partner GmbH (LP.) wordt partner van delaware met het oog op de uitwerking en implementatie van SAP-oplossingen in Duitsland en daarbuiten. Dankzij de samenwerking versterken beide bedrijven hun internationale aanwezigheid en verruimen ze hun portfolio van sectorspecifieke SAP-toepassingen zo melden de betrokken partijen.

Lauterbach en delaware hebben een akkoord gesloten om aandelen uit te wisselen. delaware krijgt een minderheidsbelang in Dr. Lauterbach & Partner, dat op zijn beurt evenveel aandelen verwerft in delaware. Dankzij deze transactie treedt Lauterbach toe tot de wereldwijd actieve consultancy- en softwaregroep, zonder evenwel zijn onafhankelijkheid te verliezen, aldus de twee bedrijven.

Lauterbach en delaware combineren hun ERP-expertise en sectoroverschrijdende kennis om de LP. Print & Packaging oplossing te introduceren in alle landen waar delaware aanwezig is. Door het grotere wereldwijde bereik versterkt dit partnership de investering in de print- en verpakkingsindustrie en de aanwezigheid op lange termijn van Lauterbach in Zweibrücken.

Samen met de partners van delaware wil het management van Lauterbach klanten een betere en uitgebreidere ondersteuning bieden bij hun digitaliseringsprojecten. Dit door de laatste SAP-technologie en functionaliteiten op te nemen in het aanbod aan oplossingen en tegelijk door de service en ondersteuning verder te verbeteren. Daarnaast zal Lauterbach delaware geleidelijk aan ondersteunen bij de uitrol van internationale projecten in Duitsland. Op die manier kan delaware zijn aanwezigheid op de Duitse markt vergroten aldus de twee partijen.

Lauterbach verzekert met dit partnership groei op lange termijn, aantrekkelijke jobs en welvaart, drie belangrijke voorwaarden om een betrouwbare en gewaardeerde partner te blijven voor zijn klanten. “Doordat we nu deel uitmaken van de delaware familie, kunnen we onze medewerkers uitstekende perspectieven en carrièremogelijkheden bieden en genieten ze mee van de wereldwijde aanwezigheid van delaware,” aldus Michael Lauterbach, Director Sales and Business Development bij Dr. Lauterbach & Partner GmbH.

delaware krijgt op zijn beurt een belangrijke bondgenoot in de Duitse SAP-markt. “Lauterbachs kennis van de lokale markt zal delaware toelaten om uit te groeien tot een sterke speler in Duitsland. Met onze complementaire oplossingen kunnen we dan weer allebei ons marktbereik uitbreiden,” zegt Eric Hiernaux, Managing Director bij delaware International. “De uitwisseling van kennis en middelen in beide richtingen wordt essentieel om onze gezamenlijke toekomstvisie te realiseren.”

De IP en solution components van Lauterbach bieden ook nieuwe mogelijkheden en creëren meerwaarde voor de ‘make-to-order’ productie-industrie, waarin delaware al sterk vertegenwoordigd is zo meldt Boris Zeller, Director Solution Management bij Dr. Lauterbach & Partner GmbH: “Door de combinatie van de knowhow van delaware met de sterkte van Lauterbach plukken onze SAP-oplossingen ook de vruchten van de ervaring uit andere sectoren en versterken ze ons internationale netwerk. Bovendien kan Lauterbach rekenen op de waaier aan oplossingen van delaware om onze duurzame groei op de Duitse markt te ondersteunen.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024