HPE boekt stabiele omzetcijfers en nestelt hoofdkantoor in Houston

Antonio Neri, president en CEO van Hewlett Packard Enterprise

02-12-2020 | door: Witold Kepinski

HPE boekt stabiele omzetcijfers en nestelt hoofdkantoor in Houston

HPE heeft zijn resultaten voor het vierde kwartaal van boekjaar 2020 bekend gemaakt. De netto omzet bedroeg 7,2 miljard dollar, vlak ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet groeide achtereenvolgens met 6% of 5% wanneer gecorrigeerd voor valuta tot pre-pandemische niveaus, aangezien onze groeiactiviteiten HPC & MCS en Intelligent Edge sterk presteerden. De nettowinst daalde naar 157 miljoen dollar.

"Hewlett Packard Enterprise sloot het jaar af met een zeer sterke prestatie", aldus Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. "In het vierde kwartaal zagen we een opmerkelijk herstel van onze totale omzet, met een bijzondere versnelling in de belangrijkste groeigebieden van ons bedrijf."

"De wereldwijde pandemie heeft bedrijven gedwongen alles te heroverwegen, van werken op afstand en samenwerking tot bedrijfscontinuïteit en gegevensinzicht", vervolgde hij. “De afgelopen maanden hebben klanten steeds meer een beroep gedaan op HPE vanwege onze unieke mogelijkheden, van edge tot cloud, die hen helpen hun personeel te versterken, veerkrachtige nieuwe IT-oplossingen te implementeren en inzichten uit kritieke gegevens te halen, terwijl ze deze oplossingen flexibeler als een service gebruiken."

"Onze gerichte strategie en gedisciplineerde uitvoering leveren resultaten op", aldus Tarek Robbiati, EVP en CFO van Hewlett Packard Enterprise. "Op basis van het sterke einde van FY20 en het toegenomen vertrouwen in de winstgevendheid in het eerste kwartaal, verhogen we onze prognose voor de winst per aandeel voor FY21."

Houston

Verder meldt Neri dat het HPE-hoofdkantoor gaat verhuizen naar Houston in Texas waar ruimte is voor mee werknemers. Het kantoor in Silicon Valley blijft wel bestaan als een tech hub.  Met deze stap wil Neri van HPE een edge-to-cloud Platform en as-a-Service-krachtpatser maken.

Terug naar nieuws overzicht