VS voegen chipfabrikant SMIC toe aan zwarte lijst

01-12-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

VS voegen chipfabrikant SMIC toe aan zwarte lijst

De Amerikaanse overheid wil onder meer de Chinese chipfabrikant SMIC toevoegen aan een zwarte lijst. Het gaat om bedrijven die in verband worden gebracht met het Chinese leger. Een recente executive order van de Amerikaans president Donald Trump verbiedt Amerikaanse investeerders te investeren in bedrijven die op de zwarte lijst staan.

Dit meldt Reuters. SMIC produceert onder meer chips voor bedrijven als Qualcomm, Broadcom en Texas Industries. Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe beperkingen van kracht worden. SMIC geeft tegenover Reuters aan 'constructief en open' overleg te hebben met de Amerikaanse overheid. Ook benadrukt het bedrijf dat zijn producten alleen bedoeld zijn voor gebruikers door consumenten en commerciële partijen. Het bedrijf zegt geen banden te hebben met het Chinese leger.

Naast SMIC willen de Amerikanen naar verluid ook een aantal andere Chinese partijen op de zwarte lijst plaatsen. het gaat om de oliemaatschappij CNOOC en de Chinese bedrijven China Construction Technology en China Internatinoal Engineering Consulting.

Terug naar nieuws overzicht