Cryptobedrijf AMDAX neemt BurgerCrypto over
02-12-2020 | door: Witold Kepinski

Cryptobedrijf AMDAX neemt BurgerCrypto over

AMDAX is Nederlands eerste crypto-handelaar en -beheerder met een DNB-registratie. Het bedrijf maakt bekend BurgerCrypto over te nemen. Zo wil AMDAX ervoor zorgen dat cliënten veilig cryptovaluta kunnen kopen, opslaan en professioneel laten beheren. AMDAX heeft zo’n 10 miljoen euro aan cryptovaluta in beheer en richt zich op vermogende individuen en financiële instellingen.

Lucas Wensing, directeur van AMDAX: “Steeds meer vermogenden zien in cryptovaluta zoals Bitcoin een interessante langetermijninvestering. Mede daardoor zijn we sinds de zomer met 450 procent gegroeid. Marcel Burger, oprichter van BurgerCrypto, is de Nederlandse pionier en expert op het gebied van cryptovermogensbeheer. Met de overname van BurgerCrypto en Burgers expertise en portfolio, wordt het actief beleggen van cryptovermogen toegankelijker en eenvoudiger. Wij bieden als eerste een integrale oplossing voor het beleggen, beheren en handelen in cryptovaluta. Zo wordt de cryptomarkt weer een stuk volwassener en professioneler.”

Marcel Burger, oprichter van BurgerCrypto: “AMDAX is in Nederland marktleider op het gebied van transactie- en bewaardiensten van crypto-bezittingen voor vermogenden. Het is de eerste partij die door de DNB geregistreerd is en de enige die, naast particulieren, ook zakelijke klanten en financiële instellingen bedient. Samen kunnen we optimaal inspelen op de stijgende behoefte naar crypto als belegging. Er lijkt een momentum voor crypto-beleggen, ook omdat investeren in Bitcoin steeds vaker gebruikt wordt om inflatie-risico’s af te dekken.”

AMDAX bedient gebruikers met een cryptoportfolio vanaf 25.000 euro. Dankzij de registratie bij DNB kan het bedrijf zowel cryptotransacties uitvoeren als cryptovaluta opslaan. Sinds 21 november is deze registratie verplicht. De overheid hoopt hiermee terrorismefinanciering en witwassing met cryptovaluta tegen te gaan. AMDAX moedigt regulering aan, ook op het gebied van cryptovermogensbeheer.

Wensing: “We verwelkomen regulering, want Bitcoin en andere cryptovaluta worden nog te vaak en ten onrechte geassocieerd met criminaliteit. Door regulering kan de crypto nog sneller uitgroeien tot een mainstream beleggingsvorm.”

Terug naar nieuws overzicht