ServiceNow neemt Element AI over

01-12-2020 | door: Witold Kepinski

ServiceNow neemt Element AI over

ServiceNow heeft een overeenkomst getekend voor de overname voor een onbekend bedrag van Element AI, een Canadese pionier op het gebied van moderne AI.

Element AI is een van de belangrijkste overnames van ServiceNow tot nu toe en de nieuwste in een lange reeks strategische investeringen om AI toe te voegen aan het Now Platform. Deze deal bekrachtigt ServiceNow’s commitment om ‘s werelds meest intelligente workplatform te bouwen dat werk beter laat werken voor mensen, aldus ServiceNow.

Enkele hoogtepunten van de aankondiging:

De ontwikkeling van een nieuwe wereldwijde AI Innovation Hub in Canada om klantgerichte AI-innovatie op het Now Platform te versnellen.

Door de overname krijgt ServiceNow de beschikking over uitgebreide AI-mogelijkheden en enkele van de meest knappe AI-koppen wereldwijd, en het stelt bedrijven in staat gebruik te maken van intelligente workflows waardoor werknemers sneller en slimmer kunnen werken, beslissingen kunnen stroomlijnen en productiever kunnen zijn.

Medeoprichter van Element AI Dr. Yoshua Bengio, winnaar van de 2018 ACM A.M. Turing Award, wordt technisch adviseur van ServiceNow.

Terug naar nieuws overzicht