Mendix brengt eerste ‘alles-in-één’ low-code platform

Johan de Haan, Mendix

09-12-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Mendix brengt eerste ‘alles-in-één’ low-code platform

Voor een groot virtueel publiek is recent het eerste ‘alles-in-één low-code platform aangekondigd: Mendix 9. Het platform biedt eenvoudige toegang tot data van de hele onderneming en bevat uitgebreide AI-tools om de kwaliteit van applicaties te verbeteren en om snel intelligent automation toepassingen te ontwikkelen. Ook zorgt Mendix ervoor dat er multi-experience oplossingen kunnen worden gecreëerd voor alle devices, geleverd op een flexibele, cloud-native architectuur.

Barrière data-integratie wordt weggenomen
Een van de hoogtepunten van het vernieuwde platform is de geïntegreerde Mendix Data Hub waarmee de low-code aanpak van Mendix wordt uitgebreidt met data-integratie. Voor ontwikkelaars is data-integratie nog steeds rommelig en tijdrovend. Het vinden van, toegang krijgen tot, verbinding maken met en gebruiksklaar maken van data neemt doorgaans 30 tot 40 procent van de tijd in beslag die het kost om een applicatie te ontwikkelen – zelfs voor low-code ontwikkelaars. Data Hub neemt deze frictie weg

Johan den Haan, CTO van Mendix: “Mendix 9 lost één van de meest lastige uitdagingen op waarmee elke ontwikkelaar te maken heeft; data-integratie. Met Mendix Data Hub heeft het ontwikkelteam de beschikking over alle databronnen van de organisatie met gepaste controle en governance.”

Kant-en-klare oplossingen voor verschillende branches
Een ander belangrijk gebied dat Mendix 9 ondersteunt, is een vereenvoudigde creatie van intelligente automatiseringsoplossingen via een nieuwe Workflow Editor. Deze moet het ontwikkelproces makkelijker maken en de groep professionals die kan bijdragen aan software-ontwikkeling groter maken. Ook biedt Mendix 9 kant-en-klare oplossingen voor specifieke branches. Hiermee profiteren development-teams van de kennis van Mendix en Siemens, en hun uitgebreide ecosysteem om veelvoorkomende problemen binnen hun branche op te lossen.

Verder is in Mendix 9 de ontwikkeling van mobiele apps verbeterd. Bij de ontwikkeling van mobiele apps gaat het om twee soorten implementaties: app-gebaseerde oplossingen die worden gedownload uit een app store en browser-gebaseerde oplossingen waarvoor geen download nodig is. Dankzij Mendix 9 kunnen ontwikkelaars beide soorten gebruiken. Daarnaast is Mendix Assist, de AI ontwikkelfunctie binnen Mendix verder geoptimaliseerd met de performance bot. Met Mendix Performance Assist kunnen ontwikkelaars met behulp van analyses en aanbevelingen voor best practices, de performance van Mendix-applicaties verbeteren.

Data Hub versterkt Xcelerator
Mendix is nu ook het cloud-platform dat het hart vormt van Xcelerator, het geïntegreerde portfolio software en services van Siemens Digital Industries Software waarmee digitale transformatie wordt versneld. Mendix Data Hub versterkt de kracht van Xcelerator waardoor industriële klanten systemen en software kunnen samenbrengen in een geïntegreerd platform.

Den Haan: “Dit ‘alles-in-één platform is een grote stap voorwaarts in waar we naartoe hebben gewerkt om bedrijven te helpen iedere digitale oplossing en ervaring te creëren die ze zouden willen. Ook ben ik trots op de kant-en-klare Mendix Industry Solutions die we aanbieden en zie ik ernaar uit organisaties te helpen hun activiteiten sneller dan ooit te digitaliseren.

Terug naar nieuws overzicht