Wie wordt Networking Innovator of the Year 2020?

03-12-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Networking Innovator of the Year 2020?

Vorig jaar won HPE de Dutch IT-channel Award voor Networking Innovator of the Year. Ook dit jaar gaat de strijd weer tussen vijf partijen die buitengewoon innovatief zijn met netwerktechnologie. HPE is niet genomineerd, hoewel Aruba zich een 'Hewlett Packard Company' mag noemen. De andere vier genomineerden zijn Juniper, NETGEAR, VMware en WatchGuard.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Aruba maakte dit jaar indruk met het Aruba Edge Services Platform (ESP), het eerste AI cloud-native platform voor de Intelligent Edge. Met Aruba ESP kunnen organisaties problemen aan de rand van een netwerk voorspellen, en deze al oplossen voordat ze zich werkelijk voordoen. De in 2002 in Californië opgerichte specialist in draadloze netwerken, tegenwoordig dochteronderneming van HP en in Nederland gevestigd in Amstelveen, heeft met Aruba ESP een platform met zero trust-netwerkbeveiliging en een uniforme architectuur voor bijvoorbeeld campusomgevingen, datacenters en remote werklocaties. Aruba ESP is een alles-in-een platform, dat continu data uit verschillende domeinen analyseert, SLA’s bijhoudt, afwijkingen detecteert en optimalisaties doorvoert.

Juniper Networks introduceerde in 2020 een krachtige oplossing die organisaties helpt met contactonderzoek. De fabrikant van netwerkapparatuur voor internetproviders en de grootzakelijke markt speelde daarmee in op de coronacrisis, die bedrijven noodzaakt om potentiële risico's voor werknemers en andere aanwezigen in kantoorgebouwen terug te dringen. De oplossing voor contact tracing van Juniper helpt organisaties om belangrijke veiligheidsmaatregelen op de werkplek te treffen, en daarmee de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. De oplossing brengt bijvoorbeeld in kaart wie in de buurt is geweest van mensen die besmet zijn met het coronavirus, en welke routes mensen aflegden vóór hun bezoek aan een bedrijfslocatie.

NETGEAR pioniert al meer dan twintig jaar met geavanceerde netwerktechnologieën, die bedrijven ondersteunen en mensen verbinden. De Amerikaanse leverancier is leidend in de productie en verkoop van netwerkapparatuur voor zowel professionele netwerken als thuisnetwerken: bekroonde producten voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld. NETGEAR kon dit jaar eenvoudig en snel inspringen op het toegenomen thuiswerken en op nieuwe online ervaringen die in de plaats zijn gekomen van fysieke ervaringen. Het internet werd in 2020 nóg belangrijk en nog meer apparaten werden aangesloten op thuisnetwerken. Daarom breidde NETGEAR het al langer bestaande Orbi Pro Tri-band WiFi-systeem uit met het snellere WiFi 6.

VMware afficheert zich met het netwerkvirtualisatie- en beveiligingsplatform NSX graag als dé toonaangevende leverancier op het gebied van software defined networks, die de basis vormen voor software defined datacenters (SDDC). De netwerk- en virtualisatietechnologie van het Amerikaanse softwarebedrijf wordt in Nederland gebruikt door grote organisaties als Rijkswaterstaat en Philips. Maar ook kleinere organisaties zijn blij met VMware, zoals de gemeente Hardenberg. De stad aan de Overijsselse Vecht heeft met VMware NSX gecombineerd met VMware VSAN een beschikbare, veilige, snelle en flexibele ICT-infrastructuur, die de circa zeshonderd medewerkers optimaal laat functioneren. Infrastructuurspecialist PQR uit Utrecht tekende voor de implementatie.

WatchGuard levert producten voor netwerkbeveiliging, zoals firewalls. De Amerikaanse vendor met een Nederlandse vestiging in Den Haag is genomineerd vanwege de innovatieve oplossing WatchGuard Dimension, een cloud-ready oplossing voor de zichtbaarheid van netwerkbeveiliging die standaard wordt geleverd met het platform WatchGuard Unified Threat Management Next Generation Firewall. WatchGuard Dimension bevat een uitgebreide suite van rapportagetools die de belangrijkste beveiligingsproblemen en -trends direct identificeren en distilleren. De inzichten die gebruikers daardoor krijgen, zijn onmisbaar bij het maken van zinvolle beleidsbeslissingen op het gebied van security. Om gegevensverlies en netwerkstoringen te voorkomen, zijn snelle reacties op beveiligingsincidenten immers cruciaal.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards