Schneider Electric breidt portfolio uit met oplossingen ProLeiT

V.l.n.r. Sander van Dasselaar (Schneider Electric) en Johan Korte (ProLeiT B.V.)

01-12-2020
Deel dit artikel:

Schneider Electric breidt portfolio uit met oplossingen ProLeiT

Met de overname van industrieel automatiseerder ProLeiT AG en haar tien wereldwijde vestigingen breidt Schneider Electric, gespecialiseerd in digitale transformatie binnen energiebeheer en automatisering, haar portfolio uit. Met de overname die in april al werd aangekondigd kan Schneider Electric meer waarde leveren aan het Consumer Packaged Goods (CPG)-segment.

ProLeiT biedt meer dan 30 jaar diepgaande marktkennis en -expertise op gebied van Process Control Systems (PCS) met geïntegreerde Manufacturing Execution System (MES)-functionaliteiten geoptimaliseerd voor onder andere het CPG-segment. Voor de CPG-markt van de Benelux werken Sander van Dasselaar (Vice President Industry Schneider Electric Benelux - links op de foto), Johan Korte (Managing Director ProLeiT Nederland - rechts op de foto) en bijbehorende teams intensief samen. De organisaties volgen de marktontwikkelingen in het CPG-segment op de voet en realiseren samen op maat gemaakte oplossingen.

Digitale transformatie versnellen

Met de EcoStruxure-architectuur, een open interoperabele plug-and-play IoT-platform voor gebouwen, datacenters, infrastructuur en bedrijfssectoren, is Schneider Electric wereldwijd actief. Sander van Dasselaar: “Met deze prachtige acquisitie integreren we de expertise van ProLeiT in onze CPG value propositie en versnellen we hiermee deze digitale transformatie bij onze relaties en prospects.”

ProLeiT heeft wereldwijd procesexperts in dienst met kennis van procesautomatisering en digitalisatie binnen het CPG-segment. De producten van ProLeiT zijn een aanvulling op de EcoStruxure-architectuur van Schneider Electric. Het bedrijf biedt klanten een totaaloplossing voor verdere digitale transformatie die bijdraagt aan meer productiviteit en efficiëntie, en de digitalisatie versneld.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie