Dassault Systèmes neemt NuoDB over

30-11-2020 | door: Redactie

Dassault Systèmes neemt NuoDB over

Dassault Systèmes heeft NuoDB volledig overgenomen. Dassault Systèmes bezat reeds 16% van de aandelen van deze in 2010 in Cambridge, Massachusetts opgerichte ontwikkelaar van cloud-native distributed SQL database-technologie. Het Franse technologieconcern neemt nu ook de overige aandelen over.

"Een van de doelstellingen van het 3DEXPERIENCE-platform is om de meest schaalbare en veerkrachtige cloud-infrastructuur te leveren voor bedrijven en organisaties", aldus Florence Hu-Aubigny, Executive Vice President Research & Development, Dassault Systèmes. "We zijn onze samenwerking met NuoDB in 2013 begonnen en breiden deze vandaag verder uit. Daarmee onderstrepen wij nogmaals de hoogwaardige gedistribueerde SQL-mogelijkheden die NuoDB te bieden heeft. De database-technologie van NuoDB is uitermate geschikt voor native cloudomgevingen.” NuoDB heeft in 2019 een omzet van $6 miljoen gerealiseerd.

“We hebben veel profijt gehad van onze langdurige strategische relatie met Dassault Systèmes. We zijn er daarom trots op dat we een groeiend aantal cloud-klanten van Dassault Systèmes kunnen ondersteunen”, aldus Bob Walmsley, CEO van NuoDB. “Deze aankondiging markeert een nieuwe fase in onze samenwerking en creëert aanzienlijke kansen voor NuoDB. Samen zullen we de ontwikkeling van onze multi-cloud, gedistribueerde SQL-database as a service die zo belangrijk is voor veel gebruikers van het 3DEXPERIENCE-platform, verder versnellen.”

==

Terug naar nieuws overzicht