Ultimaker benoemt Jürgen von Hollen tot CEO

Jürgen von Hollen

30-11-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ultimaker benoemt Jürgen von Hollen tot CEO

Ultimaker, speler in de 3D-printindustrie en hoofdkantoor in Utrecht, benoemt Jürgen von Hollen tot Chief Executive Officer. Hij vervangt hiermee Jos Burger, die met pensioen gaat en toetreedt tot de Raad van Commissarissen. Deze wijziging is van kracht vanaf 1 januari 2021.

Jos Burger is sinds 2014 werkzaam bij Ultimaker en transformeerde het bedrijf van een startup naar een wereldspeler in de 3D-printindustrie. In omzet steeg Ultimaker in de eerste helft van 2020 tot de tweede plek wereldwijd op het gebied van 3D-printer hardware. Dit komt grotendeels door de sterke toename van het thuiswerken.

Ultimaker leidt het Professional Price Class-printersegment met een marktaandeel van 40% in hardware-inkomsten tijdens het eerste halfjaar van 2020.

‘‘Ik ben enorm trots op alles wat we in korte tijd bij Ultimaker hebben bereikt. We zijn van een startup getransformeerd naar een bedrijf dat vorm geeft aan hoe bedrijven produceren en fabriceren’’, aldus Jos Burger, vertrekkend CEO van Ultimaker. ‘‘De afgelopen zeven jaar waren intens en gezien mijn leeftijd is het nu tijd om met pensioen te gaan als CEO. Alle bouwstenen die toekomstige groei mogelijk maken binnen dit bedrijf zijn aanwezig. Dit is dan ook het juiste moment om mijn rol over te dragen aan Jürgen. Ultimaker heeft een plek in mijn hart en ik kijk ernaar uit om lid te worden van de Raad van Commissarissen.’’

Jürgen von Hollen was eerder voorzitter en CEO bij Universal Robots. Hij zorgde daar voor een succesvolle groei en vestigde het bedrijf als de wereldmarktleider op het gebied van collaboratieve robots. Jürgen heeft eerder leidinggevende posities bekleed bij Bilfinger SE, Daimler-Chrysler Services, T-Systems en Pentair, en beschikt over zowel de Zuid-Afrikaanse als de Duitse nationaliteit.

Terug naar nieuws overzicht