Pure Storage ziet omzet dalen en verlies toenemen

Charles Giancarlo, voorzitter en CEO Pure Storage

29-11-2020 | door: Witold Kepinski

Pure Storage ziet omzet dalen en verlies toenemen

Pure Storage, kondigt zijn financiële resultaten aan voor het derde kwartaal , dat eindigde op 1 november 2020. De omzet daalde met 4 procent naar 410,6 miljoen dollar. Het verlies steeg van 30 naar 74,2 miljoen dollar.

Omzet uit abonnementsdiensten was 136,1 miljoen dollar, een stijging van 29 procent op jaarbasis.

Het beursgenoteerde bedrijf zal geen formele richtlijnen verstrekken vanwege de heropleving en aanhoudende onzekerheid van Covid-19. De huidige interne kijk op de resultaten van 4FQ21, die niet als richtlijn mogen worden beschouwd, is dat de totale omzet voor het volgende kwartaal 480 miljoen dollar zal bedragen, een daling van 2% op jaarbasis. Over het hele boekjaar wordt 1,66 miljard dollar aan omzet verwacht.

"Onze strategie en visie om hybride en multi-cloud-datadiensten te leveren, is zowel opwindend voor de industrie als voor onze klanten en ontwikkelaars", aldus Charles Giancarlo (foto), voorzitter en ceo. “Pure heeft dit kwartaal gedurfde stappen gezet om onze strategie waar te maken met de overname van Portworx en de toevoeging van Dominick Delfino om onze verkooporganisatie te leiden."

"We zijn tevreden met onze financiële prestaties en uitvoering tijdens het kwartaal, die onze verwachtingen aan het begin van het kwartaal iets overtroffen", aldus Kevan Krysler, CFO. "De belangrijkste hoogtepunten zijn de opeenvolgende kwartalen met sterke verkopen van onze abonnementsdiensten en recordverkopen gedurende een kwartaal voor onze FlashBlade- en FlashArray // C-oplossingen."

Terug naar nieuws overzicht