Equinix steekt 200 miljoen dollar in datacenters in Washington D.C.
29-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix steekt 200 miljoen dollar in datacenters in Washington D.C.

Equinix breidt verder uit in Washington met de opening van het 16e International Business Exchange-datacenter, DC21. Met de toevoeging van DC21 en de opening van DC15 eerder dit jaar komt dat neer op een investering van meer dan 200 miljoen dollar in de regio Washington. Dit versterkt de positie van Equinix als leverancier van digitale infrastructuur en als serviceprovider.

De nieuwe datacenters van Equinix in Washington zijn onderdeel van de Equinix-datacentercampus Ashburn. Dit is de thuisbasis van het grootste internet peering point in Noord-Amerika en tevens één van de grootste points ter wereld. Deze strategische communicatiehub voor het oosten van de Verenigde Staten is daarnaast een belangrijke toegangspoort tot Europa. Met de uitbreiding van de Ashburn Campus krijgt Equinix de extra capaciteit die nodig is om de toenemende vraag van klanten te beantwoorden in de enterprise-markt, uit de publieke sector, in de cloud-sector en in de financiële dienstverlening.

Equinix Metal

Bovendien is Washington één van de markten waar ook Equinix Metal beschikbaar is. Dit is een volledig geautomatiseerde, interconnectieve bare metal service, waarmee fysieke infrastructuur op softwaresnelheid kan functioneren, via Platform Equinix.

Jon Lin, President, Amerikas bij Equinix: “D.C. blijft floreren als een belangrijke digitale hub voor bedrijven van over de hele wereld; ondanks de uitdagingen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt. Onze voortdurende uitbreidingen in dit belangrijk grootstedelijk gebied creëren meer mogelijkheden voor bedrijven om Platform Equinix te gebruiken als bouwsteen voor hun digitale fundament en ondersteunt hen om te kunnen te groeien en opschalen."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters