Bayer optimaliseert onderhoud- en upgradeprocessen met Infor EAM en Digital Twins
28-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Bayer optimaliseert onderhoud- en upgradeprocessen met Infor EAM en Digital Twins

De farmaceutische en biowetenschappelijke groep Bayer gaat de branchespecifieke cloudsoftware van Infor inzetten om tijdrovende onderhouds-en upgradeprocessen te elimineren in de Duitse faciliteit in Bitterfeld. De Enterprise Asset Management (EAM) oplossing van Infor wordt – ondersteund door Infor-partner RODIAS – geïmplementeerd in een multi-tenant cloudomgeving.

Bayer Consumer Health en Bayer Pharmaceuticals produceren in Bitterfeld vrij verkrijgbare en voorgeschreven geneesmiddelen zoals aspirine en Xarelto voor 55 landen. Optimale beschikbaarheid van apparatuur is daarom een topprioriteit. Met het EAM-systeem van Infor wil Bayer de efficiëntie van de productiefaciliteiten en machines vergroten en de onderhoudstijden en -kosten verkleinen dankzij predictive maintenance. De toepassing wordt als pilotproject uitgerold op de locatie in Bitterfeld, waarbij gestreefd wordt naar het maximaliseren van de duurzaamheid en de betrouwbaarheid van de apparatuur.

Integratie met ERP-systeem

Infor's EAM-oplossing wordt geïntegreerd met het bestaande ERP-systeem van Bayer, zodat medewerkers de levenscycli van alle machines kunnen beheren. Zodra er een afwijking van de normale werking wordt geregistreerd wordt het systeem in real time gemarkeerd voor preventief onderhoud. Het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de afwijking wordt ondertussen geïdentificeerd door deze in een digitale 3D kopie van de machine (een zogenaamde digital twin) te reproduceren. Het benodigde reserveonderdeel wordt vervolgens besteld. Indien nodig kunnen daarnaast ook onderaannemers worden verbonden aan het digitale proces doormiddel van een mobiele oplossing voor het vastleggen, documenteren en aftekenen van onderhouds-, reparatie-, schoonmaak- of inspectiewerkzaamheden.

"Het tempo van de markt trekt in alle sectoren aanzienlijk aan. Uiteraard zal dit de vraag naar een efficiënte productie en de bijbehorende IT-infrastructuur in elk bedrijf doen toenemen", aldus Jörg Jung, Executive Vice President van Infor EMEA. "Door gebruik te maken van Infor EAM verwacht Bayer Bitterfeld te kunnen profiteren van meer transparantie, controle en betere besluitvormingsopties in de productie. Zo is het bedrijf goed uitgerust om de prestaties en efficiëntie van zijn faciliteiten te verbeteren."

De oplossing wordt samen met implementatiepartner RODIAS gerealiseerd. De flexibiliteit en functionaliteit van het Infor-platform wordt gecombineerd met hun ervaring op het gebied van onderhoudsoplossingen. "Elk groot productiebedrijf loopt risico op een storing," zegt Michael Lex, teamleider bij RODIAS en projectmanager bij Bayer. "Innovatieve en geavanceerde productiemanagementsystemen verminderen deze risico's door relevante informatie te verstrekken en te zorgen voor meer transparantie in de besluitvorming in geval van een storing. Een betrouwbaar EAM-systeem versnelt het oplossen van problemen en minimaliseert zo de onderbrekingsduur en de onderhoudskosten."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP, Deals