Welke leverancier blinkt uit met digitale werkplekken?

27-11-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Welke leverancier blinkt uit met digitale werkplekken?

En alwéér een nieuwe categorie binnen de Dutch IT-channel Awards: een award voor de Digital Workplace Innovator of the Year. Steeds meer eindgebruikers willen een totaaloplossing voor hun werkplekken. Gewoon een complete werkplek met alles erop en eraan. Vijf aanbieders van digitale werkplekken gaan de strijd met elkaar aan.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians realiseert innovatieve, nieuwe werkplekken, gebruikmakend van de producten en diensten van leveranciers als Cisco, Microsoft, IBM en VMware. Een opvallend resultaat is de Axians Examenwerkplek, die de dienstverlener ontwikkelde samen met Saxion Hogescholen, Microsoft (Azure), Citrix en Ivanti. De Axians Examenwerkplek is een volwaardige 'pay-per-exam' dienst, die in deze tijd van COVID-19 vooral van toegevoegde waarde is voor examens die bij studenten thuis worden afgenomen. Met de oplossing van Axians wordt de volledige procesketen – vanaf de examenaanvraag en de technische voorbereiding tot de afname en de archivering – goed en veilig geautomatiseerd, via een overzichtelijk en toetsbaar proces.

Dell Technologies dankt zijn nominatie in deze categorie aan een project bij de provincie Zuid-Holland, waarbij in enkele maanden tijd alle 1800 werknemers een nieuwe laptop kregen. De werknemers konden kiezen uit vijf uitvoeringen van de Dell Latitude 7000-serie, met verschillende schermgrootten. Het beoogde doel was dat meer werknemers thuis gingen werken, en dat is gelukt. Na de nodige configuraties beschikt iedere medewerker over een individueel op maat gemaakte digitale werkplek. Oude devices konden worden achtergelaten op kantoor en werden voor het merendeel refurbished aangeboden aan plaatselijke scholen. Het innovatieve aan dit vervangingstraject is dat gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie heel succesvol gecombineerd werden.

Insight Nederland is genomineerd vanwege de Insight Digital Workspace: een cloud native SaaS-samenwerkingsoplossing gebaseerd op Microsoft Teams en Office 365. Gebruikers hebben zicht op aankomende vergaderingen via Outlook en zien realtime updates via Microsoft Teams. De gebruikerservaring wordt automatisch aangepast aan de (voorkeuren van de) individuele gebruiker, doordat Insight Digital Workspace gebruik maakt van 'contextbewuste AI-technologie'. De Nederlandse producent van kinderwagens Bugaboo nam deze werkplekoplossing onlangs in gebruik, als vervanging van het verouderde 'intranet'. Bugaboo heeft de oplossing aangeschaft om circa 850 kantoormedewerkers geïnformeerd te houden en ze optimaal te laten samenwerken. De IT-afdeling van Bugaboo kwalificeert Insight Digital Workspace als 'zeer beheersbaar'. 

Bij NETGEAR hebben ze goed in de gaten dat mensen steeds meer thuis werken. Een moderne digitale werkplek die makkelijk mee verhuist, is daarom belangrijker dan ooit. Privé en zakelijk lopen in de huidige maatschappij dwars door elkaar heen, erkent de Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur, en daarom is het cruciaal dat werknemers overal een uitstekend beveiligde toegang hebben tot bedrijfsgevoelige data en bedrijfskritische applicaties. De fabrikant heeft een uiterst veilige en tegelijk schaalbare oplossing voor thuiswerkers in de aanbieding: NETGEAR Insight. Daarmee geven bedrijven hun werknemers een innovatieve thuiswerkplek, zonder de controle te verliezen over alle verschillende kantoortjes die door het toegenomen thuiswerken ontstaan.

SLTN deed in 2020 een uitdagende business case in het Amsterdamse Van Gogh Museum. Veel medewerkers daar moeten tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken, bijvoorbeeld omdat ze regelmatig in het buitenland zijn voor het rondreizende Experience Center. De ICT-dienstverlener uit Hilversum kreeg de complexe vraag om in drie maanden een geheel nieuwe omgeving te realiseren, compleet met VDI en virtuele werkplekken. Extra uitdagend was dat het nieuwe systeem berekend moest zijn op zware grafische toepassingen; de opslag van infraroodopnamen van schilderijen moet bijvoorbeeld zonder verlies van kleurechtheid. Voor meer capaciteit en een betere performance implementeerde SLTN een dubbel uitgevoerde HPE 3PAR-omgeving.

Stem via de website www.dutchitwards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards