Wie wordt Cloud Security Innovator of the Year 2020?

26-11-2020 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Cloud Security Innovator of the Year 2020?

Het gebruik van cloudoplossingen groeit nog altijd fors. Nu bovendien door de coronacrisis steeds meer mensen vanuit huis met cloudoplossingen werken, neemt ook de vraag naar afdoende beveiliging van die oplossingen verder toe. Reden voor Dutch IT-channel om dit jaar een speciale categorie in het leven te roepen: we reiken een award uit aan de Cloud Security Innovator of the Year 2020.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Het Amerikaanse Barracuda Networks hield zich als eerste Independent Software Vendor (ISV) bezig met de beveiliging van Microsoft Azure, en levert onder meer een complete bescherming voor Microsoft Office 365. Barracuda was de eerste ISV die op grote schaal zelflerende artificial intelligence (AI) inzette om e-mail security te verbeteren. Niet onbelangrijk, want nog altijd meer dan 90 procent van alle cyber breaches begint daar. Om de complexe, extreem gepersonaliseerde cyberaanvallen te bestrijden die het resultaat zijn van 'social engineering', lanceerde Barracuda het innovatieve Sentinel AI, dat de profielen in de mailboxen van een bedrijf analyseert op duizenden aspecten.

CrowdStrike wil de beveiliging van het toenemende aantal cloudoplossingen herdefiniëren met een endpoint protection platform dat is gebouwd om breaches te stoppen. De belangrijkste peiler in de strategie van CrowdStrike is threat intelligence. Uitgangspunt: het cyberdreigingslandschap ontwikkelt zich zo snel, dat een extreem hoge snelheid van acteren en reageren voor een securitypartner cruciaal is. Deze focus heeft het bedrijf geen windeieren gelegd: door Gartner werd CrowdStrike in 2019 aangemerkt als leider in het Magic Quadrant voor endpoint protection platforms. Het Amerikaanse bedrijf werd in 2011 opgericht door veteranen uit de cybersecurity-industrie, levert uitsluitend via een partnerkanaal en is sinds 2017 actief in Nederland.

IBM Nederland dankt zijn nominatie aan IBM CloudPak for Security, een nieuwe oplossing die het securityniveau in hybride cloudomgevingen aanzienlijk verhoogt. Relevante security data bevindt zich steeds vaker op verschillende deeloplossingen en in verschillende omgevingen – zoals on-premises en in verschillende clouds – terwijl we bij dreigingen zo snel mogelijk moeten handelen. CloudPak for Security verbetert de detectie van, het onderzoek naar en de response op dreigingen, onder meer doordat de oplossing werkt over meerdere platformen en cloudomgevingen heen. Dankzij integraties met diverse oplossingen van derde partijen is er weinig 'vendor lock-in'. De oplossing is sinds 2020 in Nederland beschikbaar.

Mimecast is een Engelse leverancier van cyber securityoplossingen met Nederlandse kantoren in Hilversum en Utrecht, die wereldwijd duizenden organisaties ondersteunt met de beveiliging van e-mailverkeer, vertrouwelijkheid en continuïteit. De uitgebreide cloudsuite van Mimecast laat organisaties een complete strategie implementeren voor 'cyberresilience': de suite maakt organisaties weerbaar tegen cyberaanvallen, menselijke fouten en technische storingen. Het platform van Mimecast combineert eigen technologieën met best-of-breed tools van derde partijen, waaronder CrowdStrike, Palo Alto, Rapid7 en Splunk. Begin 2020 nam Mimecast het Israëlische Segasec over, waardoor Mimecast zijn klanten nog beter kan beschermen tegen aanvallen met nepwebsites en -domeinen, waarbij inloggegevens worden gestolen.

WatchGuard komt uit Washington, heeft een Nederlands kantoor in Den Haag en is gespecialiseerd in netwerkbeveiliging. Ook bij WatchGuard weten ze dat geen enkele organisatie meer zonder de cloud kan. Zeker nu meer en meer mensen thuis werken, waar evengoed een veilig en stabiel draadloos netwerk nodig is, net als voldoende cloudopslag. De oplossing: WatchGuard Cloud. Daarmee kunnen partners en klanten al hun producten en diensten vanaf één plek bekijken en beheren, alsook beveiligingsdiensten configureren en gerelateerde statistieken en rapporten inzien. WatchGuard Cloud is een centraal beheerd cloudplatform dat door zijn schaalbaarheid voldoet aan de behoeften van zelfs de meest complexe omgevingen.

Stem via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Security