Salesforce doet mee aan Cloud Project GAIA-X in Europa

28-11-2020 | door: Witold Kepinski

Salesforce doet mee aan Cloud Project GAIA-X in Europa

Salesforce ervoor heeft ervoor gekozen om een vroeg lid te worden van het GAIA-X cloud project, het initiatief dat in juni 2020 gezamenlijk werd gelanceerd door de Franse en de Duitse regering om een cloudgebaseerd data-ecosysteem te creëren dat zowel innovatie en security bevordert.

Salesforce meldt in een statement. "Nu onze economieën uit de COVID-19-pandemie komen, zien veel organisaties de noodzaak in om de manier waarop ze zaken doen digitaal te transformeren. In samenwerking met GAIA-X moet een vertrouwde digitale infrastructuur centraal staan in het herstel en de digitale groei van Europa. Bij Salesforce is vertrouwen onze belangrijkste waarde. Onze hoogste prioriteit is de veiligheid en privacy van de gegevens die onze klanten ons toevertrouwen te beschermen. Deze toewijding blijkt uit ons uitgebreide en transparante privacy- en beveiligingsprogramma, dat belangrijke certificeringen van derden omvat, zoals C5 in Duitsland en ASIP Santé in Frankrijk."

In 2015 was Salesforce het eerste bedrijfssoftwarebedrijf dat goedkeuring kreeg van de Europese gegevensbeschermingsautoriteiten voor zijn bindende bedrijfsregels (BCR's) om internationale overdrachten van persoonsgegevens van de Europese Unie (EU) te vergemakkelijken. Deze BCR's zijn in 2018 gewijzigd om te voldoen aan onze nieuwe verplichtingen met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Salesforce blijft ook actief lid van werkgroepen van belanghebbenden in de cloud die door de Europese Commissie zijn opgericht om kwesties als gegevensbescherming, gegevensportabiliteit en cyberbeveiliging te behandelen.

"Deelnemen aan GAIA-X is onze laatste toewijding om samen te werken met belanghebbenden in Europa aan de ontwikkeling van betrouwbare digitale infrastructuur. Samen kunnen we een digitale economie promoten die inclusief en veilig is voor iedereen", aldus Salesforce.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud