Microsoft start nieuwbouw datacenter in kop van Noord-Holland

26-11-2020 | door: Witold Kepinski

Microsoft start nieuwbouw datacenter in kop van Noord-Holland

Microsoft is gestart met de nieuwbouw van een groot datacenter in de kop van Noord-Holland. De benodigde vergunningen zouden nog niet allemaal in orde zijn. Dit meldt het NRC.

Het plan van het gemeentebestuur om vijf nieuwe datacentra naar Hollands Kroon te halen verdeelt de lokale politiek zo meldt het NRC.

Er werken een hoop Britten aan de bouw van het datacenter.

Lees meer op de site van het NRC.

Update: Noortje Slot, woordvoerder van de gemeente Hollands Kroon, meldt dat Microsoft niet is gestart met de bouw van een nieuw datacenter, maar de locatie genaamd 'Het Venster' bouwrijp wordt gemaakt. Daarvoor is een ketenpark - bestaande uit de bouwketen en bijbehorende parkeerplaatsen - geplaatst en heeft Agriport BV de waterberging uitgebreid aan de A7-zijde. De woordvoerder meldt dat dit vergunningsvrij is als het in de onmiddellijke nabijheid van het terrein waarop die activiteit of werkzaamheid wordt uitgevoerd wordt geplaatst.

Update 2: Ook Microsoft spreekt tegen al met de bouw van het datacenter te zijn begonnen. Het bedrijf meldt in een reactie: "Microsoft is begonnen met voorbereidend werk voor de uitbreiding van het datacenter, waaronder werkzaamheden als het gereedmaken van de bovengrond, tijdelijke drainage en het aanbrengen van hekken. Dit voorbereidende werk gebeurt voor eigen rekening en in overleg met de gemeente. De daadwerkelijke bouw begint pas als alle vergunningen verleend zijn."

 

Terug naar nieuws overzicht