VMware ziet abonnementen rond SaaS en licentie inkomsten toenemen

26-11-2020 | door: Witold Kepinski

VMware ziet abonnementen rond SaaS en licentie inkomsten toenemen

De omzet voor het derde kwartaal van VMware bedroeg 2,86 miljard dollar, een stijging van 8% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2020. De nettowinst steeg licht naar 434 miljoen dollar.

De combinatie van abonnementen en SaaS- en licentie-inkomsten bedroeg 1,32 miljard dollar, een stijging van 10% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2020. De inkomsten uit abonnementen en SaaS voor het derde kwartaal bedroegen 676 miljoen dollar, een stijging van 44% op jaarbasis, wat neerkomt op 24% van de totale inkomsten.

De operationele cashflow voor het derde kwartaal bedroeg 992 miljoen dollar. De vrije kasstroom voor het derde kwartaal bedroeg 908 miljoen dollar.

"Het derde was opnieuw een goed kwartaal voor VMware, en we zijn tevreden met onze resultaten", aldus Pat Gelsinger, CEO van VMware. “Terwijl klanten door deze ongekende tijden navigeren, blijft onze focus gericht op het leveren van de digitale basis voor een onvoorspelbare wereld. We blijven de toekomst vormgeven op gebieden die de hoogste prioriteit hebben voor elk bedrijf, van app-ontwikkeling tot multi-cloud tot beveiliging en digitale werkplekken."

"De inkomsten uit abonnementen en SaaS zijn in het derde kwartaal met 44% gestegen op jaarbasis en overtroffen de licentie-inkomsten voor het eerst", aldus Zane Rowe, executive vice president en CFO van VMware. "VMware zal blijven investeren in en zich concentreren op het verder uitbreiden van onze abonnementen- en SaaS-portefeuille, die naar onze mening de groei van het bedrijf, klanttevredenheid en aandeelhouderswaarde zal stimuleren."

VMware verhoogt de totale omzetverwachting voor het boekjaar 2021 naar 11,7 miljard dollar en verhoogt het GAAP-nettoresultaat per verwaterd aandeel tot tussen $ 4,17 en $ 4,27 met een niet-GAAP-nettowinst per verwaterd aandeel van $ 7,03.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud