Schneider Electric brengt gecertificeerde microdatacenters voor industriële omgevingen

26-11-2020 | door: Redactie

Schneider Electric brengt gecertificeerde microdatacenters voor industriële omgevingen

Schneider Electric, speler in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de uitbreiding aan van zijn IP- en NEMA-gecertificeerde EcoStruxure Micro Data Center R-series voor een veeleisend binnenklimaat. De nieuwe microdatacenters bieden een snelle en eenvoudige manier om edge computing-infrastructuur te implementeren en te beheren in zware industriële omgevingen. De zes nieuwe modellen zijn vanaf december verkrijgbaar in de maten 16U, 24U en 42U in de Verenigde Staten en Canada. Ze zullen begin volgend jaar in Europa verkrijgbaar zijn.

Nu industriële operators Industry 4.0-technologieën inzetten om de productiviteit en veiligheid te verhogen, worden microdatacenters essentieel voor de afstemming van IT en OT om IIoT-toepassingen mogelijk te maken. Hierdoor worden IT-systemen in fabrieken betrouwbaarder.

"Geavanceerde automatiseringstechnologieën brengen aanzienlijke kostenbesparingen, veiligheids- en productiviteitsvoordelen met zich mee. Om de vruchten hiervan te plukken, moet de IT dichter bij machines worden geplaatst in ruimtes die daar niet voor gebouwd zijn”, aldus Jean-Baptiste Plagne, Vice President Offer Management, Rack & Edge Systems bij Schneider Electric. “Om de betrouwbaarheid van IT-netwerken op de fabrieksvloer te garanderen, introduceren we het nieuwe IP- en NEMA-gecertificeerde R-serie EcoStruxure Micro Data Center: een oplossing die eenvoudig in te zetten en te beheren is voor IT- en industriële kanalen en voor eindgebruikers zoals fabrikanten en distributeurs."

EcoStruxure Micro Data Center-oplossingen verlagen de kosten en brengen industriële systemen sneller op de markt
EcoStruxure Micro Data Center-oplossingen zijn gepreconfigureerde, gesloten racksystemen die voeding, koeling, beveiliging en beheer bevatten. Ze besparen tot 40 procent op engineering kosten, versnellen de implementatie van systemen met 20 procent en verlagen de onderhoudskosten met 7 procent. Microdatacenters profiteren van bestaande infrastructuur en kunnen mogelijk de kapitaaluitgaven met 42 procent verlagen ten opzichte van traditionele bouw. De nieuwe R-serie versterkt deze voordelen en helpt klanten problemen voor te zijn, het is namelijk:

  • Ontworpen om veeleisende binnenklimaten en applicaties aan te kunnen. Industriële edge-omgevingen kunnen een uitdaging zijn door veel stof, vocht en grote temperatuurschommelingen.
  • Op afstand te beheren met het software- en servicesportfolio van Schneider Electric wanneer er weinig tot geen IT-personeel op locatie is. EcoStruxure IT is een open, vendor neutraal platform dat gebruikers de mogelijkheden en flexibiliteit biedt om kritieke infrastructuur zelf te beheren, of uit te besteden aan een partner of aan de servicetechnici van Schneider Electric.
  • Uitgerust met beveiligingsfuncties waardoor deze op onbeveiligde locaties kunnen staan.
  • In staat om je ontwerp in meerdere omgevingen te standaardiseren met een enkele, alles-in-één-oplossing, die gemakkelijker te implementeren en te onderhouden is dan ander soort systemen.

Lees meer over het nieuwe R-Series EcoStruxure Micro Data Center
De nieuwe R-serie is verkrijgbaar via APC Channel Partners en verkoopvertegenwoordigers van Schneider Electric. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Wat is Industrial Edge Computing?
Industriële operators die de voordelen van toegenomen automatisering willen benutten, kunnen niet enkel vertrouwen op cloudtechnologie om de beschikbaarheid en snelheid te bieden die vereist zijn voor kunstmatige intelligentie, machine learning en andere Industry 4.0-technologieën. Lokale edge-datacenters zijn IT-infrastructuurbehuizingen, -ruimtes of -faciliteiten die geografisch zijn verspreid om endpoints op het netwerk mogelijk te maken. In industriële omgevingen, zoals een fabriek of distributiecentrum, wordt deze toepassing "industrial edge computing" genoemd. Analisten hebben vastgesteld dat de edge steeds belangrijker wordt, aldus Schneider Electric.

Terug naar nieuws overzicht