HP sluit zijn boekjaar met goede resultaten af

Enrique Lores, President en CEO van HP

25-11-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP sluit zijn boekjaar met goede resultaten af

PC en printing leveranier HP wist zijn boekjaar in het vierde kwartaal af te sluiten met een omzet van 15,26 miljard dollar, een daling van 1 procent. Dat is 540 miljoen dollar meer dan analisten hadden verwacht. De nettowinst steeg naar 700 miljoen dollar. Het aandeel HPE steeg met enkele procenten na dit nieuws.

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 10,4 miljard dollar, een vlakke omzet. De netto-inkomsten uit printing bedroegen 4,8 miljard dollar, een daling van 3 procent op jaarbasis.

Over het hele boekjaar daalde de omzet met 3,6 procent naar 56,6 miljard dollar. De winst daalde met 10 pocent naar 2,8 miljard dollar.

“We sloten een sterk kwartaal af. De kracht van onze innovatie en de nauwgezette uitvoering zorgden voor een opeenvolgende groei van de omzet, de bedrijfswinst, de niet-GAAP-winst per aandeel en de cashflow”, aldus Enrique Lores (foto), President en CEO van HP Inc. Het weerspiegelt de belangrijke rol die HP-technologie speelt in het leven van onze klanten. Onze resultaten geven ons een groot vertrouwen in ons vermogen om in 2021 en daarna de langetermijngroei en aandeelhouderswaarde te stimuleren."

Terug naar nieuws overzicht