Wie volgt IBM op als Cloud Vendor of the Year?

25-11-2020 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie volgt IBM op als Cloud Vendor of the Year?

Vorig jaar won IBM Nederland de Dutch IT-channel Award voor Cloud Vendor of the Year. De technologiereus was volgens het Nederlandse IT-kanaal de leverancier met de beste technologie voor public, private, hybride en/of multicloud. Welke leverancier wint de prijs dit jaar?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Commvault greep vorig jaar net mis, maar gaat op voor een herkansing. Het beursgenoteerde softwarebedrijf voor gegevensbescherming en gegevensbeheer met een hoofdkantoor in New Jersey en een Nederlandse vestiging in Utrecht, lanceerde in Nederland dit jaar Metallic Back-up & Recovery: een Back-up-as-a-Service (BaaS) oplossing om bedrijven hoogwaardige databescherming te bieden, waarmee ze voldoen aan eisen rond datasoevereiniteit en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met Metallic hebben bedrijven die data willen opslaan in de cloud een gebruiksvriendelijke, geïntegreerde, geautomatiseerde en kostenefficiënte oplossing voor databeheer. Ze hebben grip op hun data en zijn beschermd tegen cyberaanvallen. De BaaS-oplossing wordt geleverd via partners.

HPE dankt zijn nominatie aan HPE GreenLake, een Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing waarmee gebruikers on-demand cloudcapaciteit kunnen inslaan. GreenLake combineert de wendbaarheid en de betaalbaarheid van een public cloud met de beveiliging en de prestaties van IT op de eigen (bedrijfs)locatie. Het model is gebaseerd op consumptie; de gebruiker betaalt alleen voor de capaciteit die hij werkelijk gebruikt. Met de IaaS-oplossing kiezen organisaties zelf welke workloads ze op locatie houden, en houden ze controle over de beveiliging, de privacy, de latency, de compliance en het management. En dat met dezelfde ervaring als in de cloud: snel, geautomatiseerd en in een pay-per-use model.

Het Amerikaanse Nutanix is vooral bekend van software voor hyperconverged infrastructures, maar levert ook cloud services en software defined storage. 'Nutanix staat voor enterprise cloud computing', zeggen ze ook op de Nederlandse vestiging in Hoofddorp. Een enterprise cloud is in de visie van Nutanix één uniforme IT-werkomgeving, die private, public en gedistribueerde clouds samenvoegt, inclusief één enkel controlepunt voor het beheer van de infrastructuur en applicaties in elke cloud. De leverancier is er trots op alle activiteiten in alle clouds te kunnen verenigen. In 2020 versterkte Nutanix het aanbod met onder meer Kubernetes Platform-as-a-Service, een multicloud PaaS-oplossing met een geautomatiseerde beveiliging.

Oracle Nederland is genomineerd omdat het softwarebedrijf met het eigen platform Oracle Cloud volgens ingewijden in het kanaal als geen ander in staat is om 'enterprise class' en scale mogelijkheden in de cloud te leveren. De SaaS-, PaaS- en IaaS-oplossingen van het platform vormen een veilig, betrouwbaar en modern portfolio, volgens velen het meest complete aanbod in de industrie. En het gaat nog verder, want naast uitstekende prestaties, een versterkte beveiliging en een naadloze integratie kan de Oracle Cloud ook machine learning-initiatieven faciliteren met ingebouwde artificial intelligence (AI). Voor Oracle is dit de tweede nominatie op rij in deze categorie.

VMware won drie jaar geleden de Award voor Cloud Innovator of the Year. Omdat de software van VMware volgens velen 'bepalend' is in zowel private, public als hybride cloudomgevingen, is de nominatie dit jaar in de categorie Cloud Vendor of the Year geen verrassing. Dankzij VMware kunnen workloads in elk type cloud op een flexibele en veilige wijze gehost en eenvoudig verplaatst worden. VMware heeft dan ook strategische partnerships met toonaangevende private en public cloudleveranciers, zoals AWS, IBM, Google en Microsoft. Met Oracle ging VMware onlangs een nieuwe strategische alliantie aan, ter ondersteuning van de hybride cloudstrategieën van gemeenschappelijke klanten.

Breng uw stem uit op www.dutchitawards.nl.

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards