Orange Business Services en Amazon Web Services gaan strategische samenwerking aan
25-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Orange Business Services en Amazon Web Services gaan strategische samenwerking aan

Orange Business Services is per direct een wereldwijde strategische samenwerking aangegaan met Amazon Web Services (AWS). Dankzij deze samenwerking kunnen bedrijven de voordelen van de cloud beter benutten en zich gemakkelijker aanpassen aan veranderende gebruikersbehoeften en/of veranderingen in de markt. Hierdoor wordt de digitale transformatie van veel organisaties versneld.

Als onderdeel van de samenwerking gaan Orange en AWS nieuwe oplossingen onwikkelen op het gebied van modernisering, migratie, data-analyse, innovatie en veiligheid - wat zal resulteren in nieuwe cloudproducten en -diensten. Ook ontwikkelen beide partijen een speciaal Cloud Center of Excellence ontwikkelen, dat draait op AWS. Dit platform gaat de gezamenlijke ontwikkeling van een uitgebreid trainings- en certificeringsprogramma coördineren voor meer dan 3.000 Orange Business Services cloud-, cybersecurity-, data- en digitale experts.

One-stop-shop

Bedrijven hebben voortaan toegang tot een ‘one-stop-shop’ voor alle Orange- en AWS-producten via hun eigen vertrouwde contactpunt. Zij kunnen bij Orange terecht voor onder meer consultancy, cybersecurity, connectiviteit en cloud native applicaties. Orange-klanten krijgen hierdoor niet langer te maken met multivendors. Met de one-stop-shop helpt Orange klanten bij het versnellen van hun digitale transformatie.

Als onderdeel van het bestaande plan om het gebruikersmodel opnieuw uit te vinden, investeert Orange ook in cloud native-vaardigheden en tools om klanten te laten profiteren van on-demand levering, flexibiliteit, veerkracht en kostenoptimalisatie.

De cloud toekomstbestendig maken

Orange zorgt ervoor dat de AWS-applicaties van haar grootzakelijke klanten worden gestandaardiseerd, geschaald en geoptimaliseerd. Hiermee wil het bedrijf innovatie versnellen, risico's verminderen en de efficiëntie verhogen. “Dankzij de cloudexpertise van Orange Business Services konden wij in minder dan drie maanden alle digitale handelsdiensten migreren naar AWS”, zegt Christope Gervais, CTO van NowCP, klant van Orange Business Services. In samenwerking met Orange Business Services en AWS kan NowCP zich nu nog meer richten op het stimuleren van bedrijfswaarde. NowCP heeft zijn infrastructuurkosten met dertig procent verlaagd.

“We zijn blij met de zakelijke mogelijkheden die dit partnerschap ons en onze klanten biedt”, zegt Stefan Kanis, Senior Vice President Cloud Business Unit, Orange Business Services. “Deze overeenkomst breidt onze samenwerking met AWS alleen nog maar verder uit, waardoor onze mogelijkheden om de cloudtransformatie van klanten te vereenvoudigen en te versnellen, worden vergroot.”

“We kijken ernaar uit om Orange Business Services te ondersteunen, zodat klanten wereldwijd en in alle sectoren hun applicaties kunnen migreren en moderniseren naar AWS”, zegt Doug Yeum, hoofd van de Global Partner Organization, Amazon Web Services. De partijen bieden volgens Yeum samen een digitale transformatie roadmap om klanten te helpen de breedte en diepte van AWS-services te benutten om snel cloud native applicaties te ontwikkelen en te implementeren.

Orange is onderdeel geworden van het AWS Channel Reseller Program, waardoor Orange AWS-diensten als onderdeel van haar oplossingen en dienstenpakket bij klanten kan aanbieden.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie