Nutanix boekt beter eerste kwartaal dan was verwacht

Dheeraj Pandey, CEO van Nutanix

24-11-2020 | door: Witold Kepinski

Nutanix boekt beter eerste kwartaal dan was verwacht

Nutanix, speler in private cloud, hybride en multicloud computing, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal dat eindigde op 31 oktober 2020. De omzet daalde licht met 0,6 procent naar 312,8 miljoen dollar. De nettowinst liep op tot 265 miljoen dollar. De cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht.

"We zijn tevreden met onze financiële prestaties in het eerste kwartaal, dat een sterke start van fiscaal 2021 markeerde, inclusief een grotere acceptatie van nieuwe producten en een aanhoudende groei van onze hypergeconvergeerde infrastructuursoftware", aldus Dheeraj Pandey (foto), voorzitter, medeoprichter en CEO van Nutanix.

Pandey meldt verder: “Na de lancering van onze oplossingen op AWS in augustus, kondigden we een belangrijk partnerschap aan met Microsoft om ons portfolio op Azure te ontwikkelen, waardoor Nutanix HCI (Hybrid Cloud Infrastructure) een aanzienlijk concurrentievoordeel krijgt om onze klanten te helpen bij het uitbouwen van hun hybride en multicloud-omgevingen."

Lees alle details rond de kwartaalcijfers verder hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud