Orange Group investeert in Frans Digital Health 2 (DH2)-fonds
24-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Orange Group investeert in Frans Digital Health 2 (DH2)-fonds

Orange Group investeert via de Orange Digital Investment holding in het Digital Health 2 (DH2)-fonds van de Franse investeringsmaatschappij LBO France. Het DH2-fonds is van plan om tweehonderd miljoen euro te investeren in mkb-ondernemingen die zich bezighouden met e-health. Denk hierbij aan QuantifiCare, Tribvn Healthcare, FeetMe en Meditect.

Dankzij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie heeft de e-healthsector de laatste jaren een stevige transformatie ondergaan. Orange speelt hierop in door extra middelen ter beschikking te stellen voor DH2. Het bedrijf wil zo de ontwikkeling van innovatieve e-health-bedrijven in Frankrijk en Europa verder kracht bijzetten.

Verwacht wordt dat het initiatief een positieve invloed heeft op zowel de door het DH2-fondsmanagementteam geselecteerde bedrijven als het gehele e-health-ecosysteem. Voor zowel bedrijven als investeerders wordt het hierdoor gemakkelijker om op het gebied van innovatie meer operationele samenwerkingsverbanden aan te gaan en een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van e-health. Tegelijkertijd verstevigt Orange haar strategische positie in de sector.

Dynamisch fonds

Door te investeren in een dynamisch fonds dat wordt beheerd door een erkend managementteam en openstaat voor samenwerking met de Orange Groep, ziet Enovacom een kans om haar toegang tot het innovatieve e-health-ecosysteem te consolideren.

“We zijn erg blij met het vertrouwen dat Orange in ons heeft”, Valéry Huot, Partner, Head of Venture bij LBO France. “De bedrijven uit de portefeuille hebben er baat bij als een wereldwijde operator en integrator van digitale diensten- én pionier op het gebied van e-health zich aansluit bij het DH2-fonds. Enovacom zal het ontstaan en de groei van innovatieve bedrijven die de potentie hebben om wereldkampioen e-health te worden, verder stimuleren.”

'Parels identificeren en ondersteunen'

“Ons gezamenlijke avontuur met DH2 (LBO France) gaat verder. Samen met het operationele team van het fonds hebben we een duidelijk beeld gekregen van onze gemeenschappelijke uitdagingen op het gebied van e-health”, voegt Laurent Frigara, Deputy CEO van Enovacom (Orange Business Services) toe. “We zijn er dan ook van overtuigd dat het managementteam van DH2 de verborgen parels van de e-health industrie kan identificeren en ondersteunen, zodat zowel de bedrijven die nu in de portefeuille zitten als toekomstige bedrijven, grote spelers op het gebied van e-health worden. Door de investering in DH2 kan Enovacom het ecosysteem versterken, samenwerkingsverbanden versnellen en partnerschappen aangaan om e-health kwesties aan te pakken.”

“Naast de verwachte financiële voordelen en de bijdrage aan de dynamiek van de e-health-markt, zal de samenwerking met de DH2-stakeholders de ontwikkeling van het aanbod van de Orange Groep ondersteunen”, zegt Maï de la Rochefordière, plaatsvervangend CEO van Orange Digital Investment. “In het bijzonder die van de nieuwe gezondheidsdivisie van Orange Business Services, onder leiding van Enovacom.”

Terug naar nieuws overzicht