Witold Kepinski - 23 november 2020

IT-bedrijf Decos uit Noordwijk heeft een compleet elektrische wagenpark

IT-bedrijf Decos uit Noordwijk heeft een compleet elektrische wagenpark image

IT-bedrijf Decos uit Noordwijk heeft al 12 jaar geen gasaansluiting en draait uitsluitend op groene stroom. Het bedrijf werkt ook al jaren 100 procent papierloos. Hierbij past ook een duurzame vorm van mobiliteit. In december bereikt Decos als eerste Nederlandse bedrijf een mijlpaal: een volledig elektrisch wagenpark, bestaande uit 100 procent elektrische modellen.

Vanaf 2030 zijn er in Nederland alleen nog elektrische personenauto’s nieuw te koop, zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord. “Voor veel mensen klinkt dat misschien als toekomstmuziek, maar bij Decos werken wij graag nú aan de toekomst. Want wanneer in 2029 de laatste vervuilende auto wordt verkocht, duurt het nog jaren voordat heel Nederland klimaatneutraal rijdt”, aldus CEO Paul Veger. “De transformatie naar de elektrische wereld moet sneller, vinden wij. Daarom beginnen wij er zelf aan. Ons complete wagenpark is medio december all-electric. Onze 39 leaseauto's stoten dan geen enkele CO2 uit. We zijn er trots op dat we hiermee een vaandeldragersrol vervullen in Nederland.”

Decos ziet een toekomst waarin elektriciteit een duurzame en efficiënte energiebron is. Niet alleen het rijden zal honderd procent elektrisch worden, ook gebouwen gaan van het gas en zelfs vliegtuigen zullen worden aangedreven door elektriciteit. Veger: “Voor de reis naar deze elektrische wereld is het belangrijkste obstakel de gebruiker. Wanneer die massaal kiest voor elektriciteit, is het grootste gevecht voorbij. Hoe je genoeg duurzame stroom gaat opwekken als land, is het volgende vraagstuk, maar dat is in de nabije toekomst zeker oplosbaar. Op die manier maken we een overvloedige toekomst mogelijk, waarin je zoveel kunt rondrijden als je wilt.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024