Parallels Remote Application Server 18 integreert met Unified Windows Virtual Desktop
23-11-2020 | door: Pieter Werner

Parallels Remote Application Server 18 integreert met Unified Windows Virtual Desktop

Parallels, speler op het gebied van platformonafhankelijke oplossingen, kondigt de openbare technische preview van Parallels Remote Application Server 18 (Parallels RAS) aan. Met dit product kunnen serviceproviders en ondernemingen het computergebruik van eindgebruikers vereenvoudigen. De preview kan worden gebruikt om alvast praktijkervaring op te doen met een verrijkte Windows Virtual Desktop-ervaring.

Parallels RAS 18 biedt integratie met FSLogix Profile Containers voor een krachtiger en soepeler beheer en geavanceerde sessie-indicatoren, waaronder User Experience (UX) Evaluator van Parallels zelf. Daarnaast zijn er nieuwe functies, zoals een ingebouwde geautomatiseerde image optimalisatie en een nieuwe beheerportal. De functies zullen worden toegevoegd aan het product tijdens de lancering in december.

"Bedrijven en andere zakelijke entiteiten hebben zeer veel bestellingen geplaatst voor Parallels RAS. Dit komt met name omdat CEO's en CIO's op zoek zijn naar een kosteneffectieve, flexibele en schaalbare oplossing die in minder dan 24 uur kan worden geïmplementeerd, ongeacht of deze online wordt gehost met Microsoft Azure of Amazon Web Services, in een datacenter en/of op locatie. Op deze manier kunnen virtuele Windows- bureaubladen en -toepassingen onmiddellijk worden geleverd aan ieder apparaat.

Bovendien kunnen medewerkers op afstand gemakkelijk, veilig en productief werken vanaf iedere locatie,” aldus Nick Dobrovolskiy, Senior Vice President Engineering & Support van Parallels. "Met de aanzienlijk verbeterde ondersteuning voor Windows Virtual Desktop levert Parallels RAS 18 nu meer opties en resources voor IT-organisaties die allemaal gecentraliseerd zijn via de webgebaseerde Parallels RAS Console. Hierdoor wordt de flexibiliteit van de infrastructuur en productiviteit van medewerkers naar een nieuw niveau getild."

Integratie met Unified Windows Virtual Desktop

Parallels RAS 18 biedt kenniswerkers een unieke en veilige oplossing om gemakkelijk toegang te krijgen tot hun Windows Virtual Desktop, andere virtuele bureaubladen en al hun toepassingen, ongeacht waar ze worden gehost en uitgevoerd. Daarnaast biedt de webgebaseerde Parallels RAS 18 Console IT-beheerders uniforme inzichten voor workloadbeheer. Hierdoor worden de mogelijkheden van Windows Virtual Desktop aanzienlijk uitgebreid en vereenvoudigd, omdat het beheer van alle bronnen en workloads op één centraal punt wordt geïntegreerd. Organisaties kunnen Parallels RAS-implementaties integreren met Windows Virtual Desktop om eenvoudig een unieke oplossing aan eindgebruikers te leveren, ongeacht hun locatie.

Terug naar nieuws overzicht