Witold Kepinski - 23 november 2020

Lenovo introduceert nieuwe HPC en AI oplossingen

Lenovo introduceert nieuwe HPC en AI oplossingen image

Lenovo Data Center Group (DCG) lanceert nieuwe high-performance computing-oplossingen aan. Klanten van elke omvang kunnen zo op een slimmere manier vooruit met diepgaande analyses en AI. Hiermee wordt hun data versneld en geoptimaliseerd, krijgen ze sneller en meer kostenefficiënte inzichten en verbetert de op AI-gebaseerde besluitvorming.

De Lenovo ThinkSystem SD650-N V2-server is de eerste Direct-to-Node (DTN) vloeistofgekoelde server in deze industrie voor NVIDIA A100 Tensor Core GPU's. Deze bevat vier op het bord gemonteerde NVIDIA A100 GPU's in een 1U-systeem en levert tot 3 PFLOPS aan rekenprestaties in één rack1. De vloeistofkoeling van Lenovo Neptune verlaagt het energieverbruik met wel 40%2 met behoud van ongekende rekenkracht en dichtheid zo beweert Lenovo.

AI-innovatie

Om rekenintensieve workloads te stimuleren, introduceert Lenovo de nieuwe Lenovo ThinkSystem SR670 V2. Dit is een modulair, GPU-rijk systeem dat tot acht NVIDIA A100 Tensor Core GPU's of NVIDIA T4 GPU's in een enkel 3U-frame levert en tot 160 TFLOPS aan rekenprestaties. Een model dat gebruikmaakt van Lenovo Neptune vloeistof-naar-lucht warmtewisselaars (het is niet nodig om leidingen toe te voegen) is inbegrepen om vier op het bord gemonteerde NVIDIA A100 GPU's te koelen, waardoor klanten baanbrekende AI-prestaties krijgen met het voordeel van een lager stroomverbruik en minder lawaai in vergelijking tot luchtgekoelde systemen zo meldt Lenovo.

Hulp bij het oplossen van de grootste uitdagingen van de mensheid

Met behulp van de Lenovo GOAST-systeemconfiguratie (Genomics Optimization and Scalability Tool) kunnen wetenschappers gebruikmaken van een gevalideerde, vooraf geconfigureerde bio-informatica-oplossing die is gebouwd op krachtige, zeer betrouwbare Lenovo ThinkSystem-servers. Traditioneel gezien vereist de verwerking van een heel genoom (WGS) een tijdschaal die in dagen wordt gemeten, maar de Lenovo GOAST-systeemconfiguratie (Genomics Optimization and Scalability Tool) levert al resultaten op in iets minder dan een uur met behulp van standaard x86-hardware, aldus Lenovo.

Om ervoor te zorgen dat datacenters de vereiste stroom- en koelcapaciteit hebben voor huidige en toekomstige IT-plannen, biedt Lenovo Professional Services nieuwe interactieve Data Center Best Practices Workshops. Door samen te werken met experts op het gebied van stroomvoorziening en koeling kan Lenovo helpen bij het diagnosticeren van IT-infrastructuren door middel van een reeks beoordelingen op basis van de behoeften van de klant, zonder kosten voor klanten. Dit resulteert in het definiëren van beproefde methodologieën om koeling, stroom en energie-efficiëntie te bereiken, zo meldt Lenovo.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024