Redactie - 20 november 2020

Colt introduceert nieuwe organisatiestructuur en strategisch driejarenplan

Colt introduceert nieuwe organisatiestructuur en strategisch driejarenplan image

Colt Technology Services heeft een nieuw strategisch driejarenplan en een nieuwe organisatiestructuur gedeeld. Het doel hiervan is om de bedrijfsactiviteiten beter te laten aansluiten op de veranderende marktdynamiek.

De nieuwe strategie van Colt draait om de doorontwikkeling en innovatie van het Colt IQ Network en het versnellen van het groeitempo vanuit de kracht van de medewerkers van Colt. Deze strategie bouwt op wat al in het DNA van Colt zit met de benodigde zakelijke flexibiliteit om klanten te ondersteunen met hun digitale transformatie.

De strategie kan nader worden onderverdeeld in de volgende vier aandachtsgebieden:

Het vergroten van de relevantie van Colt voor de grootzakelijke markt en het veroveren van de SD-WAN-markt
Samen bouwen, creëren en ontwikkelen met cloudbedrijven
Nog meer focus op de klantenervaring
Een solide en duurzame basis voor de toekomst creëren.

Voor het uitvoeren van deze strategie introduceert Colt tevens een nieuwe organisatiestructuur. Deze nieuwe structuur moet bijdragen aan intensievere samenwerking, zowel intern als met klanten en partners, en leunt op de volgende zeven pijlers:

Technologie en beveiliging – Het stroomlijnen van de systemen en processen van Colt, het versterken van de beveiliging en het op slimme wijze benutten van data
Operationeel en technisch – Hechte samenwerking met het technische team om de dienstverlening te verbeteren
Strategie en transformatie – Het beheren en ten uitvoer leggen van een strategische productplanning, het aangaan van strategische relaties en het afstemmen van de communicatie op de missie en visie van Colt.
Sales, marketing en customer relationship management – Het zwaartepunt van het takenpakket van de CCO ligt nu op klanten en manieren om effectiever in hun behoeften te voorzien.
HR – Ervoor zorgen dat mensen centraal staan bij alles wat we doen.
Financiëel– De concurrentiepositie van Colt verder blijven verbeteren.
Juridisch– De bedrijfsvoering van Colt veilig stellen en klanten wegwijs maken in de voortdurend veranderende wet- en regelgeving.

In het kader van deze organisatorische wijzigingen zijn Ashish Surti, Avijit Singh en Robin Farnan toegetreden tot het Executive Leadership Team (ELT) van Colt.

Ashish Surti zal de nieuwe functie van executive vice president Technology & Security bekleden. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en tenuitvoerlegging van de IT- en security-strategie. Surti is drie jaar bij Colt actief en vervulde eerder de functie van Chief Security Officer.

Avijit Singh neemt de functie van stafchef van de CEO op zich. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en tenuitvoerlegging van strategische initiatieven binnen Colt. Sing vervulde eerder de functie van stafchef van de COO.

Robin Farnan zal de nieuwe functie van executive vice president Operations & Engineering bekleden. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de technische, kwaliteitsborgings- en implementatiestrategie en operationele aangelegenheden. Farnan trad in 2016 bij Colt in dienst als vice president Service Assurance en was tot voor kort vice president Service Delivery.

Alle drie leden van het Executive Leadership Team rapporteren aan Keri Gilder, de CEO van Colt.

Management

In het kader van de invoering van de nieuwe organisatiestructuur vinden er ook andere wijzigingen op managementniveau plaats. Paula Cogan is benoemd tot executive vice president Sales, Marketing & Customer Relationship Management. Zij is in deze rol verantwoordelijk voor de tenuitvoerlegging van de verkoopstrategie van Colt en het aansturen van de wereldwijde salesteams, presalesteams, marketingteams en customer relationship management-teams.

Venkatesh Ravindran is benoemd tot vice president Security.
Carlos Jesus is benoemd tot vice president Service Delivery.
Nola Pocock is benoemd tot vice president Global Communications.
Andrew Edison is benoemd tot vice president Global Enterprise en Capital Markets.
Ruth Welter is benoemd tot vice president Global Strategic Alliances.

Gilder: “Dit jaar bracht voor ons allemaal ingrijpende veranderingen met zich mee. Veel daarvan waren gedwongen veranderingen. Maar als je gedwongen wordt om dingen anders te doen, zie je ook op welke punten er wijzigingen met een meer permanent karakter nodig zijn. Sinds ik een paar maanden geleden de rol van CEO op mij nam heb ik met onze mensen gepraat om inzicht te verwerven in manieren om onze organisatie te stroomlijnen en tegelijkertijd trouw te blijven aan wat altijd het DNA van Colt is geweest: ons netwerk en onze relaties met klanten.

“Naar mijn mening brengen deze nieuwe strategie en organisatiestructuur Colt in een optimale positie om als prominente partner binnen het ecosysteem voor connectiviteit te fungeren en bedrijven te helpen met hun digitale transformatie. Ik ben er enorm trots op dat we binnen Colt over het talent beschikken dat nodig is om deze veranderingen in goede banen te leiden. Ashish, Avijit en Robin zijn vooraanstaande leden van de Colt-familie, en het doet me een enorm genoegen dat zij toetreden tot ons Executive Leadership Team.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024