IBM neemt Instana over

20-11-2020 | door: Witold Kepinski

IBM neemt Instana over

IBM heeft een definitieve overeenkomst te verwerven Instana, een applicatie performance monitoring specialist. De overname helpt bedrijven om de complexiteit van moderne applicaties binnen het hybride cloudlandschap beter te beheren.

De overname bevordert de hybride cloud- en AI-strategie van IBM en versterkt de door AI aangedreven automatiseringsmogelijkheden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Met de overname van Instana helpt IBM bedrijven de uitdaging van het beheren van applicatieprestaties voor meerdere teams.

IBM zet verder dat het met deze overname voortbouwt op zijn AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden, waaronder:

de lancering van IBM Watson AIOps eerder dit jaar, IBM's AI aanbod voor het automatiseren van hoe bedrijven zichzelf kunnen monitoren, diagnosticeren en te reageren op IT issues in real-time.

de overname van WDG Automation om klanten bredere toegang te bieden tot intelligente automatisering via softwarerobots;

de uitgebreide samenwerking met ServiceNow om een gezamenlijke oplossing te ontwikkelen om bedrijven te helpen operationele risico's te verminderen en kosten te verlagen door AI toe te passen om IT-operaties te automatiseren;

en voortdurende updates voor IBM Cloud Pak for Automation, ontworpen om bedrijven te helpen innovatie te stimuleren in hun groeiende IT-omgevingen en digitale transformatie te versnellen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud