Palo Alto Networks introduceert 5G-native security aanbod

19-11-2020 | door: Witold Kepinski

Palo Alto Networks introduceert 5G-native security aanbod

Palo Alto Networks introduceert een 5G-native security aanbod in de industrie en brengt zijn expertise in het beveiligen van netwerken, clouds en apparaten naar de wereld van 5G. Dit nieuwe aanbod stelt serviceproviders en ondernemingen in staat om 5G-netwerken om te zetten in zeer veilige netwerken.

De belofte van 5G is veel meer dan sneller browsen op mobiele telefoons. Wanneer het goed gedaan wordt, kan 5G een enorme bedrijfstransformatie teweegbrengen. Het ontwerp van 5G-netwerken – met zijn mogelijkheid om miljoenen apparaten toe te staan in omgevingen met een hoge dichtheid - kan slimme supply chains, autonoom transport, slimme productie, massale acceptatie van het Internet of Things (IoT) en nog veel meer mogelijk maken.

"Wil 5G zijn belofte van transformerende industrieën waarmaken, dan hebben bedrijven het vertrouwen nodig dat 5G-netwerken en -services zijn beveiligd op bedrijfsniveau", zegt Anand Oswal, senior vice president en algemeen manager, Firewall as a Platform bij Palo Alto Networks. "We hebben 5G-native security gecreëerd om bedrijven het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben om 5G te benutten voor het transformeren van bedrijven en om serviceproviders te helpen de nieuwe zakelijke services die ze creëren te beveiligen."

Palo Alto Networks heeft zijn expertise in het beveiligen van ondernemingen en mobiele netwerken benut en kennis van 5G-protocollen en 5G-netwerkinterfaces hieraan toegevoegd. Hierdoor kan het nu een aantal primeurs introduceren:

Gecontaineriseerde 5G-security: Een groot deel van de 5G-infrastructuur wordt gebouwd met cloud-native architecturen. Palo Alto Networks gecontaineriseerde 5G-security is ontworpen om de 5G core en edge clouds te beveiligen, zelfs in multi-cloud- en multi-vendor-omgevingen.

Real-time zichtbaarheid, preventie en correlatie van bedreigingen voor 5G-gebruikers/apparaat bedreigingen: Dankzij de mogelijkheid om in het ‘signaling channel’ te kijken, kunnen serviceproviders en ondernemingen securitybeleid toepassen op basis van de gebruiker en het apparaat. Real-time correlatie van bedreigingen kan helpen te bepalen welke abonnee, apparaat of machine het doelwit van een aanval kan zijn, of waar de hoofdoorzaak van bedreigingen kan liggen. Dit kan helpen bij forensisch onderzoek en versneld onderzoek naar beveiligingsincidenten.

5G netwerk deelt security op: Met 5G-netwerken kunnen serviceproviders een toegewijd end-to-end deel van het netwerk bieden dat bedrijven de betrouwbaarheid en het vertrouwen geeft om 5G te gebruiken voor hun kernactiviteiten. Met Palo Alto Networks 5G-native security kunnen serviceproviders veilige versies van deze delen als nieuw product aan hun klanten aanbieden.

Terug naar nieuws overzicht
Security