Commvault introduceert Metallic BaaS-oplossing voor Kubernetes

19-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Commvault introduceert Metallic BaaS-oplossing voor Kubernetes

Commvault voegt Metallic VM & Kubernetes Backup toe aan zijn aanbod van oplossingen voor containeropslag en -bescherming. Het nieuwe backup-as-a-service (BaaS)-platform van Metallic vereenvoudigt de bescherming van containers. Het is geïntegreerd met Kubernetes via de Container Storage Interface (CSI).

Metallic VM & Kubernetes Backup biedt schaalbare databescherming voor gecontaineriseerde SaaS-oplossingen. Het maakt deel uit van het nieuwe aanbod van oplossingen van Metallic voor databescherming in hybride clouds. Het aanbod van BaaS-oplossingen van Commvault verdubbelt daarmee in omvang. In tegenstelling tot oplossingen die losstaande producten of tools van externe leveranciers gebruiken voor het maken van backups en beschermen van virtuele, cloud- en container-workloads, biedt Metallic een integrale BaaS-oplossing waarmee de moderne workloads van hybride clouds snel en eenvoudig kunnen worden beschermd.

Bescherming voor diverse workloads

De oplossing biedt bescherming voor diverse workloads, zoals Azure Red Hat OpenShift, Azure Kubernetes Service (AKS), Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS), VMware Tanzu en alle CNCF-gecertificeerde Kubernetes-distributies met geverifieerde ondersteuning voor Red Hat OpenShift Kubernetes. Dit vult de ondersteuning aan van Metallic voor VM-omgevingen zoals Hyper-V, VMware vSphere, Native Azure Virtual Machines, Azure VMware Solution (AVS) en VMware Cloud (VMC) on AWS.

Moderne cloud-strategieën gaan gepaard met hybride workloads die de hele IT-infrastructuur van organisaties omspannen. Sommige van deze workloads worden in de cloud gehost, en andere weer op locatie. Organisaties hebben een oplossing nodig die bescherming biedt voor Kubernetes-applicaties en alle andere zakelijke workloads. Dit is volgens Commvault nodig om een einde te maken aan kostbare datasilo’s en de complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van losstaande producten.

“Containers zijn uitgegroeid tot een strategisch bedrijfsmiddel, en er zijn gedegen strategieën en diensten op basis van een containerplatform nodig om succes te boeken met containerisatie. Net als cloud computing raakt het gebruik van containers in een stroomversnelling. Dit gaat gepaard met de noodzaak van diensten van grootzakelijke kwaliteit die net zo met containers omgaan als met alle andere bedrijfskritische data. Er verschijnen steeds meer nieuwe cloud-native oplossingen voor databeheer en gegevensbescherming die specifiek op containers zijn gericht, maar voor de grootzakelijke markt zijn die nog nauwelijks beschikbaar. Een oplossing die deze kloof dicht is enorm aantrekkelijk voor grotere organisaties. En Commvault is de enige partij die een dergelijke oplossing biedt”, zegt Steve McDowell, senior analyst & strategist Storage & Data Center Technologies bij Moor Insights & Strategies.

Software-Defined Storage voor containers

Recente verbeteringen binnen het Hedvig Distributed Storage Platform van Commvault geven organisaties de flexibiliteit om in elke Kubernetes-omgeving applicaties te ontwikkelen en te hosten. Zij kunnen hierbij gebruik maken van declaratieve dataplaatsing, encryptie en gegevensbescherming. Het platform biedt ook mogelijkheden voor het opslaan, beschermen en migreren van containers in hybride multi-cloudomgevingen. Dit versnelt het DevOps-proces en elimineert obstakels rond Kubernetes-diensten die in de cloud of op locatie worden gehost.

Het Hedvig Distributed Storage Platform biedt integratie met infrastructuren op locatie, storage-omgevingen in de cloud en container-orchestrators. Daarnaast is native integratie met Kubernetes beschikbaar. De oplossing is daarmee geschikt voor het beheer van data, ongeacht of die deel uitmaakt van containers, cloud-applicaties of gevirtualiseerde workloads.

“Ik vind het geweldig om te zien hoe Commvault zijn innovatievermogen maximaal heeft ingezet om een oplossing te bieden voor containers en Kubernetes. Het heeft zijn grootzakelijke Hedvig Distributed Storage Platform op uiterst slimme wijze met Kubernetes geïntegreerd, en past het cloud-native model voor databescherming van Metallic nu op Kubernetes toe. Commvault maakt het daarmee mogelijk om gecontaineriseerde bedrijfsapplicaties in Kubernetes te hosten en beschermen, of dit nu op locatie, in de cloud of op basis van SaaS gebeurt”, zegt Nigel Poulton, auteur en brancheanalist.

“Het gebruik van containers neemt snel toe, en containers moeten worden beschermd met hetzelfde tempo waarop DevOps-teams werken”, zegt Ranga Rajagopalan, vice president Products bij Commvault. “Nu containers van sandboxes naar productieomgevingen worden gemigreerd, is het niet langer mogelijk om containers als geïsoleerde eilandjes in de cloud te behandelen. Met deze nieuwe oplossingen maken we het eenvoudig voor organisaties om containers en andere bedrijfsapplicaties te beschermen.”

Metallic VM & Kubernetes Backup is per direct verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud