Transfer Solutions winnaar van aanbesteding Raad voor de Rechtspraak

Arjan van der Palen

Transfer Solutions winnaar van aanbesteding Raad voor de Rechtspraak

Kees Groot

18-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Transfer Solutions winnaar van aanbesteding Raad voor de Rechtspraak

Transfer Solutions maakt bekend een opdracht te hebben binnengehaald bij de Raad voor de Rechtspraak. Met overtuiging won het bedrijf de aanbesteding betreft ‘Revitalisering Legacy Systemen’.

De huidige systemen van de Rechtspraak draaiden technisch gezien nog naar tevredenheid, maar waren gebaseerd op niet of moeilijk te onderhouden technische standaarden en technieken. De wens van de Rechtspraak was om deze verouderde legacy systemen te vervangen voor modernere varianten.

Van Oracle Forms naar Oracle APEX

Transfer Solutions wist De Rechtspraak te overtuigen van haar visie en oplossing voor dit project. Het gaat om het volledig ombouwen van de oude Oracle Forms applicatie naar Oracle APEX. Iets wat past binnen het geheel van legacy modernisering. "De actieve gebruikersgroep van APEX geeft ons vertrouwen in de toekomst", aldus Kees Groot, Manager Civiel en Bestuur bij IVO Rechtspraak.

Arjan van der Palen, Business Unit Manager bij Transfer Solutions, licht toe: "Door het legacy systeem aan de achterkant intact te laten, maar aan de voorkant te vernieuwen, kan het weer jaren mee. Oude gebruikers blijven de voordelen houden van een snelle user interface. Tegelijk wordt het in een modern jasje gestoken waardoor het ook voor hedendaagse gebruikers goed gaat werken. Een vervolgstap is om ook de achterkant te moderniseren."

Samenwerking met  Specialisterren

Een sociaal onderdeel van de aanbieding is de samenwerking met  Specialisterren, die als missie heeft om zoveel mogelijk mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Vincent Aalbers, accountmanager van Specialisterren: “Wij leveren handmatig en geautomatiseerde testdiensten binnen de digitale transformatie van onze klanten.” Hiermee vormt Specialisterren een belangrijk onderdeel tijdens het project voor de borging van het eindresultaat.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie