Banco Santander verwerft technologieactiva van Duitse Wirecard

18-11-2020 | door: Redactie

Banco Santander verwerft technologieactiva van Duitse Wirecard

Banco Santander heeft aangekondigd dat het overeenstemming heeft bereikt met de curator van verschillende Wirecard-entiteiten en Wirecard Bank AG om verschillende zeer gespecialiseerde technologische activa te verwerven van de zakelijke betalingsactiviteiten van Wirecard in Europa ter versterking en versnellen van haar groeiplannen voor de regio.

Ongeveer 500 medewerkers die momenteel de verworven activa beheren, in hooggekwalificeerde teams, zullen zich bij Santander voegen. Ze blijven op hun locaties en worden onderdeel van Santander's global merchant services team onder de paraplu van de wereldwijde Getnet franchise.

De overname zal de expansie van Getnet in Europa versnellen, waardoor de mogelijkheden op het gebied van e-commerce en multinationale handelaarsdiensten en andere betalingsdiensten worden verbeterd. De activa die Santander heeft verworven, breiden de architectuur van het wereldwijde open betalingsplatform uit en creëren synergieën in handel en betalingen. Santander brengt zijn handelsplatform naar andere landen, zoals het al heeft gedaan in Latijns-Amerika. De verworven activa omvatten betalingsoplossingen voor handelaren voor wervings- en uitgiftediensten.

De Duitse fintech leverancier Wirecard uit Aschheim, nabij München, splitste zich eerder in augustus 2020 op en ontsloeg de helft van zijn personeel. Hierbij moesten 750 van de 1500 werknemers exit. Dit is noodzakelijk na het fraudeschandaal waarbij 1,9 miljard euro uit de boeken is verdwenen. Die 1,9 miljard euro, die ergens op een rekening in de Filipijnen had moeten staan, is sinds 2015 bij elkaar verzonnen. Jan Marsalek, voormalig COO van Wirecard, wordt door de politie gezocht en is door Interpol op de most wanted-lijst geplaatst. De Oostenrijker wordt verdacht van de fraude.

Wirecard, dat ooit een marktwaarde had van 24 miljard euro, heeft schuldeisers zoals de Nederlandse banken ING en ABM AMRO. Naar verluidt hebben alle betrokken banken zo'n 1,75 miljard euro tegoed en de kans is minimaal dat ze dit geld terug zien.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht