Schneider Electric investeert in Planon Beheer

18-11-2020 | door: Redactie

Schneider Electric investeert in Planon Beheer

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering kondigt een strategische minderheidsinvestering aan in Planon Beheer B.V. (Planon), een toonaangevende cloudgebaseerde softwareleverancier in Integrated Workplace Management Systems (IWMS) met een hoofdkantoor in Nederland. Onder voorbehoud van de reguliere regelgevende en wettelijke goedkeuringen, zal de deal het aanbod van Schneider op het gebied van digitale levenscyclussoftware voor gebouwen uitbreiden, de marktpenetratie vergroten en de waarde en duurzaamheidsprofielen van gebouwen verbeteren.

Schneider Electric en Planon gaan samenwerken aan innovatie om de levenscycli van bestaande en nieuwe gebouwen te digitaliseren met een pakket aan software en diensten. Dit verbetert de duurzaamheid van gebouwen, operationele efficiëntie en welzijn voor meerdere klanten in de sectoren overheid, onderwijs, onroerend goed, gezondheidszorg, financiën, datacentra en verzekeringen.
Gebouwen zijn over het algemeen erg inefficiënt, want ze verbruiken meer dan 50% van de elektriciteit in de wereld, een derde van alle energie en zijn verantwoordelijk voor 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Schneider Electric gelooft dat gebouwen in de toekomst steeds meer digitaal en elektrisch zullen zijn en dat end-to-end-technologieën van groot belang zijn om energie-efficiëntie en koolstofreductie te realiseren. Tegelijkertijd moeten gebouwen meer comfort bieden voor gebruikers en financieel rendement voor gebouweigenaren opleveren.

Werkplekbeheer

Om netto nul te realiseren, moet 90% van de bestaande gebouwen gedigitaliseerd worden. Het portfolio van Planon op het gebied van werkplekbeheer, onderhoud en operationele oplossingen maakt gebruik van realtime analyses om hyperefficiëntie te bereiken, de productiviteit van gebouwbeheerders te verhogen en de persoonlijke werkervaring van gebouwgebruikers te transformeren.

Het gezamenlijke aanbod is gebaseerd op IT/OT-convergentie en vergroot de hoeveelheid inzichten in het onderhoud van gebouwen en de beheerworkflows met een softwarepakket dat slimmere werkplekken creëert. Bijvoorbeeld:

Helpen van gebouweigenaren en facilitair managers in het verkleinen van risico op gebruikersklachten door potentiële problemen proactief aan te pakken voordat ze zich voordoen;

Optimalisatie van ruimtebeheer op enterpriseniveau en voldoen aan de opkomende compliance-standaarden;

Verbetering van veiligheid, gezondheid en comfort van gebruikers door het monitoren van luchtkwaliteit en temperatuur;

Verbeteren van algehele tevredenheid van gebruikers, procesoptimalisatie, duurzaamheid en kostenefficiëntie.

Enterprise

De integratie van Schneider Electric’s energiemanagementplatform EcoStruxure met Planon’s enterprise-oplossingen vergroot het bereik over operationele platformen van meerdere leveranciers naar miljoenen verbonden assets. Gebouwde omgevingen transformeren van passieve, kostbare activa naar veilige, duurzame en veerkrachtige gebouwen.

Hoewel Planon blijft opereren als een onafhankelijke softwareleverancier, breidt het IWMS van Planon de bestaande exploitatie- en onderhoudsoplossingen van Schneider Electric uit om de hoogste waarden te blijven leveren aan gebouweigenaren en gebruikers, voor alle technologieën die in een gebouw zijn geïnstalleerd. Deze strategische transactie is in lijn met de visie van Schneider Electric om zijn suite van best in class end-to-end-software te laten groeien en zijn toewijding om klanten te helpen bij hun digitale transformatie om duurzaamheid, efficiëntie en veerkracht gedurende de hele levenscyclus van CapEx naar OpEx te stimuleren.

Pierre Guelen, oprichter en CEO van Planon: “We zijn erg enthousiast over deze investering door Schneider Electric die grote voordelen biedt aan onze klanten, partners en onze eigen organisatie. Schneider Electric voegt operationele technologie voor gebouwen toe aan ons oplossingsportfolio met een wereldwijd bereik en ongeëvenaarde klant- en partnerrelaties. We delen een gemeenschappelijke visie op de digitale transformatie van de hele levenscyclus van een gebouw en de bijdrage aan het creëren van gezonde, duurzame, efficiënte datagestuurde gebouwen om gebouwgebruikers een gepersonaliseerde werkplekervaring te bieden. De ondersteuning van Schneider Electric zal de impact van onze oplossingen op de wereldmarkt versnellen."

Terug naar nieuws overzicht